Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση» Όχι στη δουλειά τις Κυριακές

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike διαμαρτυρία Δήμας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση» καλεί σήμερα Κυριακή 21 Απρίλη, στις 10.30 π.μ., σε συγκέντρωση στα γραφεία του, για παρεμβάσεις σε καταστήματα.

Στην ανακοίνωσή σημειώνει:

«Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι πλέον έχουμε πείρα!

"Πρόοδος", "δίκαιη ανάπτυξη", "επιστροφή στην κανονικότητα", για εμάς είναι όσα καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας με τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τα σμπαραλιασμένα ωράρια (σπαστά, 6ημερα χωρίς ρεπό, 10-12ωρα), την εντατικοποίηση, την ανασφάλιστη εργασία, τους μισθούς-ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες.

Γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 21/4 και 5/5 και όλες τις Κυριακές από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη, έχουμε ακόμα ένα εορταστικό ωράριο που θα μας γονατίσουν στη δουλειά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η κατάσταση για εμάς είναι βάρβαρη. Έχει την υπογραφή και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάτω από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουμε πλέον πείρα ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει με εμάς θεατές. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε θέση στον αγώνα, να οργανωθούμε στο κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου "Η ΕΝΩΣΗ" και να παλέψουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

Να δώσουμε συνέχεια και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας, ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για να πάρουν πόδι από τα σωματεία μας οι άνθρωποι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Αυτοί που με τον μανδύα του συνδικαλιστή καλλιεργούν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και τη λογική του μικρότερου κακού στους εργαζόμενους για να ισοπεδώνει ανενόχλητη η εργοδοσία τα δικαιώματά μας».
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.