ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σπύρος Βελαέτης: “Είμαι ένας νέος άνθρωπος, με όρεξη και διάθεση να προσφέρω”


Συνέντευξη με τον  Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Αγρινίου Σπύρο Βελαέτη

Με δεδομένο πως οι δήμοι τα τελευταία χρόνια καλούνται να παίξουν το ρόλο τους μέσα ένα ασφυκτικό πλαίσιο με μειωμένους πόρους και αυξημένες αρμοδιότητες, σε βαθμό μάλιστα που πολλοί λένε πως η αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε διοίκηση και με δεδομένη τη γενικότερη απαξίωση για τους πολιτικούς θεσμούς, γιατί επιλέξατε τώρα να ασχοληθείτε για πρώτη φορά ενεργά με την αυτοδιοίκηση συμμετέχοντας σε ένα ψηφοδέλτιο; Γιατί λοιπόν τώρα;

Είναι χρέος του κάθε πολίτη να είναι ένας ενεργός πολίτης. Εγώ είμαι ένας νέος άνθρωπος, με όρεξη και διάθεση να προσφέρω στα κοινά και στον τόπο που αγαπάω, για αυτό έβαλα υποψηφιότητα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Κίνητρο μου, δεν είναι άλλο παρά η θέλησή μου να δω το Αγρίνιο να αλλάζει και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου να αναδεικνύονται Έτσι και εγώ  πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας την υποψηφιότητά μου στην κρίση των συμπολιτών μου, με την ελπίδα ότι θα τους πείσω να με εμπιστευθούν.

Το γεγονός ότι οι δήμοι και ο δήμος Αγρινίου είναι μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο με μειωμένους πόρους το αντιλαμβάνομαι πλήρως, διότι δεν είναι μόνο οι δήμοι αλλά και οι επιχειρήσεις, όπως και ολόκληρη η χώρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μας φοβίζει, αντιθέτως θα πρέπει να μας παροτρύνει να ασχοληθούμε για να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό.Ο άνθρωπος πρέπει να παλεύει και για επιβιώσει, όπως κάνω ως επιχειρηματίας κι αυτό θα πρέπει να κάνουν και οι αυτοδιοικητικοί. Μπήκα στην αγορά, ως επιχειρηματίας σε περίοδο κρίσης και αυτό δεν με φόβισε και νομίζω πως έπραξα καλώς, άρα για μένα αποτελεί πρόκληση να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση τώρα. Εξάλλου στα εύκολα σχεδόν όλοι πετυχαίνουν στα δύσκολα φαίνονται οι ικανότητες !!

Ο 33χρονος Σπύρος Βελαέτης είναι ένας δραστήριος άνθρωπος και είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Νίκου Καζαντζή Είναι πατέρας δύο παιδιών, διδύμων (πέντε ετών) είναι ιδιοκτήτης εισαγωγικής εταιρείας ανταλλακτικών στον χώρο του αυτοκινήτου από το 2010 και συνιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην πόλη του Αγρινίου.


Και αφού καλύψαμε το τώρα, γιατί με τον Νίκο Καζαντζή;

Εγώ είμαι ένας υποψήφιος που θέλω σε κάθε στιγμή και τώρα αλλά και στο μέλλον, να μπορώ να κοιτάξω τον κάθε συμπολίτη μου στα μάτια. Σ’ αυτή τη βάση θα πορευθώ και μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, θα προσπαθήσω να συνεισφέρω με βάση τις ιδέες, τις αρχές ή τις όποιες δυνατότητες έχω, ώστε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Δήμος Αγρινίου να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι η προσπάθειά και συμβολή μου αυτή, από όποιο πόστο κι αν μου ζητηθεί να προσφέρω σε περίπτωση που εκλεγώ, επιλέγω να μείνει σταθερά προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των πραγματικών καθημερινών προβλημάτων του Δήμου και κατά συνέπεια των δημοτών, όχι στο πλαίσιο του πανηγυρισμού ή της προβολής αλλά σε επίπεδο ρεαλισμού και πραγματικών αναγκών, καθώς πιστεύω ότι η κάθε δράση ή ενέργεια μιας Δημοτικής αρχής, θα πρέπει τελικά να καταλήγει και να εξαργυρώνεται προς όφελος των δημοτών της και μόνο. Και σε συζητήσεις που έχω κάνει έτσι σκέφτεται και σε αυτό το πλαίσιο έχει σχεδιάσει να κινηθεί ο Νίκος Καζαντζής σαν αυριανός δήμαρχος Αγρινίου Τέλος θεωρώ ότι επιλογή μου αυτή έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο κ. Καζαντζής είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει δεδομένα κι αυτό είναι επίσης κάτι που με ώθησε στην απόφαση μου να συστρατευθώ μαζί του. Θεωρώ ότι η η πρόταση του Νικου Καζαντζή ήταν εξαιρετικά τιμητική για μένα και μου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθώ με κάτι στο οποίο «πιστεύω πολύ».


Το έργο της δημοτικής αρχής πως το αξιολογείτε; Δεν υπάρχει τίποτα θετικό;
Σε κάθε δημοτική αρχή πάντα υπάρχουν και θετικά. Κανείς δεν πρέπει να μηδενίζει, το ζητούμενο είναι αν τα θετικά είναι λιγότερα από τα αρνητικά. Και νομίζω πως η αυτή η δημοτική αρχή υποσχέθηκε πολλά και έκανε πάρα πολύ λίγα. Πάρτε για παράδειγμα το δημοτικό πάρκο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν το διακύβευμα των εκλογών του 2014.Κι όμως 5 χρόνια μετά και η κατάσταση παραμένει ίδια στο δημοτικό πάρκο και την αποκλειστική ευθύνη την έχει η νυν δημοτική αρχή. Εξάλλου δεν ήμουν εγώ ούτε ο συνδυασμός που συμμετέχω που υποσχέθηκε στον Αγρινιώτικο λαό ότι θα αλλάξουν όλα την 5ετία που ολοκληρώθηκε. Τώρα που η θητεία του κ.Παπαναστασίου τελείωσε άλλαξε το σλόγκαν και λέει την προηγούμενη 5ετία σχεδιάσαμε και την επόμενη θα υλοποιήσουμε. Ε αυτό το θεωρώ εξαπάτηση και νομίζω τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα φανούν στην κάλπη για αυτή τη δημοτική αρχή…

Θεωρείτε πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων την επόμενη μέρα; Μέχρι τώρα είδαμε μόνο πόλωση; Η απλή αναλογική πιστεύετε θα βοηθήσει;
Εγώ δεν διαπιστώνω  μεγάλη πόλωση. Βλέπω συνδυασμούς που καταθέτουν επιχειρήματα και είμαστε ανοιχτοί τουλάχιστον εμείς στο διάλογο και δεν επιδιώκουμε καθόλου την πόλωση. Άπαξ και δήλωσα την υποψηφιότητα μου έρχονται άνθρωποι να μου μιλήσουν, να μοιραστούμε ιδέες και απόψεις και να μου εκφράσουν τα προβλήματα τους. Αυτό για μένα είναι μάθημα ζωής, αφύπνισης και ευθύνης και με πεισμώνει ακόμα περισσότερο για να διεκδικήσω αυτό που αναλογεί σε σένα, σε μένα, στον τόπο μας. Είμαι επικεντρωμένος σε αυτό και πίστεψε με δεν έχω σκεφτεί καν αν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων την επόμενη μέρα. Τώρα όσο αναφορά το υποερώτημά σας αν «η απλή αναλογική θα βοηθήσει;» νομίζω ότι αυτό θα φανεί στην πράξη…γιατί ξέρετε απέχουν πολύ κάποια πράγματα από την θεωρία στην πράξη!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια