ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις "Λαζάρια" στην Ματαράγκα (φωτο)


Με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων  και παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα “Λαζάρια 2019” που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου  σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ματαράγκας και το Τοπικό Διαμέρισμα Ματαράγκας.
Συμμετείχαν ο  Σύλλογος Φουστανελοφόρων Λαζαράδων Ματαράγκας, o Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αράκυνθος, αντιπροσωπεία ιππικών συλλόγων, τοπικοί σύλλογοι και σύλλογοι από πολλά μέρη της Ελλάδας.
Την Παρασκευή 19 Απριλίου, κορυφαία ημέρα των εκδηλώσεων,  έκαναν παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Ματαράγκας χορευτικά τμήματα απ’ όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Την πομπή συνόδευσαν οι  Λαζαράδες, οι οποίοι αναβίωσαν το έθιμο χτυπώντας τα κύπρια και τα κουδούνια δυνατά στο έδαφος.
Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε  δρώμενο θέμα: «Σκηνές από τη δεύτερη πολιορκία – Αναπαράσταση της εξόδου» και παραδοσιακoί χοροί.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε αναφερόμενος στις εκδηλώσεις : «Κάθε χρόνο παρακολουθούμε με συγκίνηση τις εκδηλώσεις που τιμούν την παράδοση και την ιστορία μας. Οι κάτοικοι της Μακρυνείας, μαζί με τα παιδιά και τις οικογένειες τους συμμετέχουν και αποδεικνύουν ότι δεν ξεχνούν τους ηρωικούς προγόνους τους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συλλόγους για την οργάνωση και τη συμμετοχή» .










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια