ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η Ένωση Δημάρχων Αιτ/νιας για τις επερχόμενες τριπλές εκλογές της 26ης Μάη

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress ένωση δημάρχων

Την Κυριακή 5 του Μάη 2019 έκλεισε η προθεσμία για τη συγκρότηση και  κατάθεση των ψηφοδελτίων που αφορούν στις Ευρωπαϊκές και Αυτοδιοκητικές εκλογές.
Θα ήταν κοινότυπο να πούμε ότι η «ώρα» των εκλογών είναι η κορυφαία Δημοκρατική έκφραση της κοινωνίας μας.

Ώρα δικαιώματος λαϊκού μα κι ευθύνης για τα βέλτιστα ουσιαστικά αποτελέσματα
που θα ακολουθήσουν. Και πρώτιστη  υποχρέωση όλων μας ως ενεργών πολιτών είναι η πάνδημη συμμετοχή σε αυτές ,ώστε με την ψήφο μας ,ελεύθερα και δημοκρατικά , να αναδείξουμε τους άριστους που θα υπηρετήσουν τα λαϊκά μας συμφέροντα .

Η ψήφος η χαλαρή ή η αποχή είναι πολιτική ανευθυνότητα απέναντι στην τιμή που η πολιτεία, μας κάνει να αναθέσει σε εμάς τις τύχες της, με τις εκλογές των Αρχόντων της.
Κι όσον αφορά στις ευρωπαϊκές κάλπες η σπουδαιότητα είναι προφανής.

Ψηφίζουμε για «περισσότερη» Ευρώπη .

Την Ευρώπη των λαών κι όχι των οίκων και των τραπεζών, στηριγμένη στις πανανθρώπινες αρχές και Αξίες του ανθρωπισμού της Αλληλεγγύης της προόδου,
της Δημοκρατίας και του πολιτισμού. Της Ευρώπης που συνεχώς θα παλεύει το στόχο και το όραμα της ολοκλήρωσης για να έρθει η ώρα που θα λεγόμαστε όλοι Ευρωπαίοι πολίτες «όνομα και πράμα» κατά το λαϊκόν. Αλλά και για περισσότερη Ελλάδα στην Ευρώπη,να πούμε…

Κι όσον αφορά στις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές η κοινωνία προώθησε και προβάλει στα ψηφοδέλτια των Συνδυασμών ,τους αυτόκλιτους συμπολίτες μας ,οι οποίοι με προγραμματική τεκμηρίωση για τα «μελούμενα έργα» τους, κατεβαίνουν στον εκλογικό στίβο ,εκτίθενται καθώς λέμε ,στη διάκριση των ψηφοφόρων με παρρησία  να ζητήσουν την ψήφο μας και να μας δικαιώσουν για την τιμή που θα τους κάνουμε.

Σαν Ένωση Δημάρχων Αιτ/νίας χαιρετίζουμε τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων και όλων των βαθμιδών :

Ευρωψηφοδέλτια ,Περιφερειακά ,Δημοτικά και Κοινοτικά.

Χαιρετίζουμε και κάθε ένα υποψήφιο ξεχωριστά για την πολιτική του παρρησία να εκθέσει την υπόληψή του στη δική μας , των ψηφοφόρων ,διάκριση ,ευχόμενοι δύναμη στον αγώνα τους .
Και βέβαια τον αγώνα τον καλόν, βασισμένο στον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να διακρίνει αναλόγως τις προηγμένες κοινωνίες.

Αγώνα χωρίς λάσπη ,βιαιότητα που (ευτυχώς σε λίγες περιπτώσεις )παρατηρήθηκαν κατά το παρελθόν.

Αγώνα βασισμένο στην άμυλα την ευγενική πάνω σε ρεαλιστικές ,προοδευτικές , προγραμματικές προτάσεις , που θα ακουμπούν την κοινωνία για να κάνει αυτή ελεύθερα και δημοκρατικά τις επιλογές της.

Φίλοι μας υποψήφιοι και εν δυνάμει συνάδελφοι ,

της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής που προβλέπει ο νόμος «Κλεισθένης  1».

Εκεί θα μετρήσει η λαϊκή και κοινωνική δυναμική , του κάθε υποψήφιου. Κι αυτό αγγίζει τα όρια της απόλυτης Δημοκρατίας.

Δε θα υπάρχουν στο αποτέλεσμα επιρροές πριμοδότησης ή άλλων υποστυλοματικών διατάξεων .

Κι ακόμα, σπανίως ένας συνδυασμός θα αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία τον 50 +1%
των ψήφων ,για να κυβερνήσει αυτοδύναμα και αυτόνομα τον φορέα της  Περιφερειακής  ή Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Τουτέστι ο νόμος επιβάλλει συγκλίσεις προγραμματικές ,τουλάχιστο Μετεκλογικά.
Για να υπάρξουν όμως τέτοιες θα πρέπει το προεκλογικό κλίμα να είναι ήπιο, πολιτισμένο ,συναινετικό και να μη εκτραπεί  σε « πράγματα » που μετεκλογικά δεν θα μαζεύονται …, κι εμπόδιο θα σταθούν σε πιθανές και αναγκαίες συνεργασίες   .

Άλλωστε όλοι, μα όλοι ,οι φιλόδοξοι των εκλογών, το καλό του λαού επιθυμούν .
Με τη δικιά του ματιά ο καθένας βέβαια.

Με την απλή αναλογική θα δοκιμασθούμε στη σοβαρότητα ,την ανοχή του διπλανού και τη συναίνεση μπρος στο κοινό καλό που η κοινωνία μας το απαιτεί.

Με αυτές τις σκέψεις και πάλι ευχόμαστε  σε όλους τους υποψήφιους των εκλογικών συνδυασμών καλό ,τίμιο και πολιτισμένο αγώνα.

Για να  προκύψουν οι Άριστοι και Αρεστοί των κοινωνιών μας που θα τις κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία.

Κι όσο αφορά στην Ένωσή μας θα είναι πάντα δίπλα  στους εκλεκτούς που θα προκύψουν, υποστηριχτικά ,μέσα από την πείρα των μελών μας, με σοβαρότητα και απόλυτη διακριτικότητα  για το κοινό καλό του Νομού μας.

Γιατί φρονούμε  ότι στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει .




                     Ο Πρόεδρος                                                            ο Γ.Γραματέας

           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗΣ                              ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια