ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Ξεκινάνε οι καλλιέργειες στον Δημοτικό Λαχανόκηπο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike λαχανοκηπος

Ξεκινάνε και φέτος οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στο Δημοτικό Λαχανόκηπο ο οποίος  λειτουργεί με επιτυχία για Πέμπτη συνεχή χρονιά σε ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό τεμάχιο εντός του αστικού ιστού της πόλης του Αγρινίου,  και σύμφωνα με τη διεθνή φιλοσοφία της αστικής γεωργίας.  Στους 85 ωφελούμενους μοιράστηκαν περίπου 2800 σπορόφυτα (αγγούρι, ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι κλπ) για να ξεκινήσουν τις ανοιξιάτικες καλλιέργειές τους οι κηπουροί.
Ο λαχανόκηπος έχει γίνει πλέον τόπος συνάντησης ανθρώπων με μεράκι για την κηπουρική, στους οποίους παραχωρείται κηποτεμάχιο των 50-70 τ.μ., φυτώρια, νερό άρδευσης, όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τις καλλιεργητικές φροντίδες  καθώς και γεωτεχνική υποστήριξη από επιστημονικό προσωπικό έτσι ώστε ο πολίτης  να καλλιεργεί τα οπωροκηπευτικά που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς του σε τρόφιμα. Η καλλιέργεια γίνεται με απόλυτα βιολογική μέθοδο και με την υποχρέωση των δικαιούχων να διαθέτουν ένα μικρό τμήμα της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου.

Είναι μια δράση που έχει φέρει κοντά άτομα από διάφορα κοινωνικά στρώματα, ηλικίες, επαγγέλματα, κουλτούρες δημιουργώντας νέες κοινωνικές σχέσεις και ισχυροποιώντας τις υπάρχουσες. Προσφέρει άσκηση, θεραπεία και εκπαίδευση καθώς και διατήρηση τοπικών ποικιλιών που ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές συνθήκες και συνήθειες.
Η λειτουργία του στοχεύει και σε φιλοπεριβαλλοντικές ενημερωτικές δράσεις (βάση του άρθρου 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του, Αριθμ. Αποφ ΔΣ 243/2017) σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τον Δημοτικό Λαχανόκηπο επισκέπτονται σχολεία του Δήμου μας καθ’όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους έτσι ώστε οι μαθητές να ενημερώνονται με βιωματικές δράσεις για θέματα οικογενειακής και  βιολογικής γεωργίας, για την κομποστοποίηση και την κυκλική οικονομία κλπ., φυτεύοντας και γνωρίζοντας τους παραδοσιακούς σπόρους που παρέχονται από το Δήμο μας.
Επικοινωνία: Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, τηλ. επικοινωνίας 26413-63452-56. Επίσης μπορούν να επικοινωνούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο agrotiki_paragogi@agrinio.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια