ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Ομιλία του Σταύρου Καμμένου και παρουσίαση θέσεων για την βιώσιμη ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιηθήκε χθες 22 Μαΐου,  η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής της Παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» Σταύρου Καμμένου, στην κεντρική πλατεία του Καινούργιου, της Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων...

Ο κ. Καμμένος ανέπτυξε τις θέσης της Παράταξης στα καυτά θέματα που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης  η οποία συναρτά την τοπική ανάπτυξη με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός σχεδίου ολιστικής μεταχείρισης και διαχείρισης της περιοχής με το οποίο  θα προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον, θα αναδεικνύεται το πολιτιστικό στοιχείο και θα τίθενται οι βάσεις  για το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου. Χωρίς ένα τέτοιο σχέδιο, υπάρχει κίνδυνος είτε η περιοχή να χάσει το στοίχημα της ανάπτυξης ή να αναπτυχθεί σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος που  αποτελεί  το Κεφάλαιο για την ευημερία της περιοχής αυτής.


Η παράταξη του κ. Καμμένου μεταξύ άλλων προτείνει την  εφαρμογή των πορισμάτων που θα προκύψουν από την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) που διεξάγεται στην περιοχή και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με την ολοκλήρωσή της το 2021θα προκύψουν ολοκληρωμένα σχέδια διαχείρισης και θα καθοριστούν οι Ζώνες καθώς και το τι επιτρέπεται και τι όχι να εξελίχθη μέσα σε αυτές, σύμφωνα πάντα  με την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Είναι λοιπόν παράλογο η ΠΔΕ δια στόματος κας Σταρακά (αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νιας και υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου) να  ξοδεύει 300.000 ευρώ για μια μελέτη εκτός τόπου και χρόνου, «ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής», ενώ με το τέλος της ΕΠΜ, στον ίδιο περίπου  χρόνο με το τέλος της εν λόγω μελέτης, θα έχουν καθοριστεί οι τύποι παρεμβάσεων στη λίμνη καθώς και οι ζώνες μέσα στις οποίες θα μπορούν να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις, ΑΝΈΞΟΔΑ αφού την ΕΠΜ χρηματοδοτεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος  και αυτές οι 300.000 ευρώ θα μπορούσαν να ξοδευτούν για  τα ΕΡΓΑ που θα έχουν νόμιμα πλέον καθοριστεί.

Σημαντική ήταν και  η αναφορά του κ. Καμμένου  για την διαχείριση των απορριμμάτων και την κατάσταση που επικρατεί  με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών στο παραλίμνιο μέτωπο της Τριχωνίδας.


Μετά τη νίκη του συνδυασμού του στις εκλογές θα αξιοποιήσει  εξειδικευμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την περισυλλογή όλων των απορριμμάτων από την παραλίμνια ζώνη και θα καθιερώσει   συστηματική ενημέρωση των πολιτών σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμου προκειμένου να σταματήσει η αυτή η κατάσταση. 

Δυστυχώς ούτε ο κ. Παπαναστασίου ως Δήμαρχος Αγρινίου, ούτε η κα Σταρακά ως αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νιας. έκαναν το αυτονόητο, αυτό για το οποίο είχαν την υποχρέωση, να χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα μέσα ώστε να  αποτρέψουν  τους ασυνείδητους και η παραλίμνια ζώνη να μην καταντήσει μια απέραντη χωματερή!

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Aγρινίου κ. Καμμένος,  αναφέρθηκε επίσης στην αδιαφορία που επέδειξαν ο απερχόμενος Δήμαρχος και η κα Σταρακά ως αντιπεριφερειάρχης για τις περιοχές του διευρυμένου Δήμου εκτός της  πόλης του Αγρινίου, τις οποίες όπως είπε, επισκέπτονται στα γρήγορα προς άγρα ψήφων, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και υποσχόμενοι τα τετριμμένα που ποτέ δεν τήρησαν και δεν θα τηρήσουν.

Εμπρός λοιπόν για μια ουσιαστική αλλαγή, με Δήμαρχο τον Σταύρο Καμμένο.

Το γραφείο τύπου 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια