Ημέρα Μουσείων – Η ΔΡΩ σας καλεί στο Μουσείο Αγρινίου!


Η ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και τον Δήμο Αγρινίου, σας προσκαλεί στoν εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5/2019), για την οποία έχει επιλεγεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το θέμα:

«Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Το ICOM στοχεύει να αναδείξει φέτος τον ρόλο των μουσείων ως κομβικών σημείων επικοινωνίας λαών και πολιτισμών, εφόσον αναπτύσσουν συνεργασίες και δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, διαφυλάσσουν την ιστορική μνήμη και την παράδοση και αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να εμπνεύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και να υπηρετήσουν τις ανάγκες του, επιδιώκοντας τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας.

Η ΔΡΩ παίρνει μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, συμμετέχοντας στις εξής δράσεις:
 (α) 16, 17 Μαΐου, ώρα 8:30 – 13:30: «Το αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου ως κόμβος πολιτισμού: ένα ταξίδι στο χρόνο»-Εκπαιδευτικό εργαστήριο σχεδίου και χρώματος στον προαύλιο χώρο του μουσείου για την μαθητική κοινότητα, κατόπιν εκπαιδευτικής ξενάγησης στα μουσειακά εκθέματα. Υπεύθυνη εκ. προγράμματος: Δ. Γαβρίνα, Μουσειοπαιδαγωγός. Στο εργαστήριο, που θα περιλαμβάνει εικαστικές δραστηριότητες (με ενδεικτικούς τίτλους: «Ένωσε τα κομμάτια της ιστορίας», «Γραμματόσημο», «Οι ψευδαισθήσεις», «Η υπογραφή» κ.ά.), θα συμμετέχει η εικαστικός, Βίκυ Μίχου, μέλος της ΔΡΩ. 
(β) Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 10:15: «Το αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου ως κόμβος πολιτισμού: ένα ταξίδι στο χρόνο»-Ξενάγηση για το ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου. Υπεύθυνος δράσης: Γ. Σταμάτης, Αρχαιολόγος. Τα μέλη της ΔΡΩ θα παραμείνουν στον προαύλιο χώρο για ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην ξενάγηση και κάθε ενδιαφερόμενο.

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.