ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δροσερή συνταγή:Παγωτό με λουκούμι, σοκολάτα και κερασάκια γλασέ


Μια εύκολη συνταγή για ένα φανταστικό, σπιτικό παγωτό, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους με την υπέροχη γεύση του. Παγωτό με λουκούμι με γεύση τριαντάφυλλο, σοκολάτα σε κομματάκια και κερασάκια γλασέ. Ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων που θα συμπληρώσετε με γαρνίρισμα επιλογής σας.

Υλικά συνταγής

  • 2 λίτρα παγωτό βανίλια έτοιμο, ή σπιτικό παγωτό (δείτε συνταγή εδώ)
  • 10 λουκούμια τριαντάφυλλο
  • 200 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κερασάκια γλασέ
  • ινδοκάρυδο, ή γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, ή σιρόπι φράουλας ή μπισκοτάκια για παγωτό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει και να μπορείτε να το ανακατέψετε. Κόβετε τα λουκούμια σε μικρά κυβάκια 3 χιλ. περίπου. Αφήνετε τη σοκολάτα κουβερτούρας να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορείτε να τη κόψετε σε κομματάκια 3 χιλ. περίπου ή να τη τρίψετε σε χοντρές φλούδες με έναν αποφλοιωτή για λαχανικά. Τέλος ψιλοκόβετε τα κερασάκια γλασέ στα 4 ή 6. 
  2. Ρίχνετε το μαλακωμένο παγωτό σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας, λουκουμιού και τα κερασάκια γλασέ και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν ισομερώς. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει καλά.
  3. 10 λ πριν σερβίρετε βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη. Μετά σερβίρετε σε μπολ και το γαρνίρετε προαιρετικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 
Βασική ιδέα/προσαρμοσμένο από:Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια