ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παρέμβαση Σπήλιου Λιβανού για τις καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία


Σε συνεχή επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς βρίσκεται ο Σπήλιος Λιβανός τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως στο Αντίρριο και στον Πλατανίτη του δήμου Ναυπακτίας από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Λιβανός έχει ήδη συνομιλήσει και ενημερωθεί για την κατάσταση μεταξύ άλλων από τον απερχόμενο Πρόεδρο της κοινότητας Αντιρρίου Νίκο Ασημακόπουλο, τον νέο Πρόεδρο Γιώργο Παπαδόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και τον περιφερειακό διευθυντή της Πυροσβεστικής Θύμιο Γεωργακόπουλο.

Ο Βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία μετέφερε την ικανοποίησή του για την άμεση, καλά οργανωμένη και αποτελεσματική κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό πολιτών κι την άντληση των υδάτων.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη να κηρυχθεί άμεσα η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε να ξεκινήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες τόσο για την καταγραφή των ζημιών όσο και για την αποδέσμευση κονδυλίων για τους πληγέντες.


Ο κ. Λιβανός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε επισημάνει τα προβλήματα που υπάρχουν ευρύτερα στον νομό όσον αφορά στην έλλειψη έργων υποδομής για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τους αρμόδιους υπουργούς για τη βελτίωση της κατάστασης στο νομό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια