ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Γιορτάζει το εικονισματάκι «Παναγία Προυσιώτισσα» στις εργατικές κατοικίες Αγίας Βαρβάρας (φωτό)



Ένα μικρό εικόνισμα άγνωστο, στους περισσότερους κατοίκους του Αγρινίου, είχε την τιμητική του σήμερα 22 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο εικόνισμα το έφτιαξαν κάτοικοι του Αγρινίου το 1995 και το ονόμασαν «Παναγία Προυσιώτισσα».

Για να το συναντήσει κάποιος θα πρέπει να περάσει από τις εργατικές κατοικίες τις Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα να μεταβεί στην πλατεία που υπάρχει στην περιοχή.



Κάθε χρόνο, την παραμονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας, πλήθος κόσμου πηγαίνει να προσκυνήσει ενώ υπάρχει και αρτοκλασία. Ψάλτες ψάλλουν και, γίνεται, με λίγα λόγια, μια μεγάλη γιορτή προς τιμήν του εν λόγω εικονίσματος.

Έτσι και φέτος, με την παρουσία πολλών πιστών γιόρτασε το εικονοστάσι αυτό, παραμονή της γιορτής της Παναγίας της Προυσιώτισσας με την δέουσα κατάνυξη καθώς και με την παρουσία χορευτικών μετά την αρτοκλασία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μια κάτοικος, η κ. Λίνα Ηλιού, η οποία μένει στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Βαρβάρας το φροντίζει μόνη της επί καθημερινής βάσης. Το καθαρίζει και το περιποιείται με περίσσεια φροντίδα.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο εικόνισμα δεν έχει πάρει την ανάλογη προβολή που του αρμόζει παρά τον κόσμο που συγκεντρώνεται κάθε χρόνο.

Ευχή όλων είναι να τύχει ανάλογης αποδοχής από όλο και περισσότερο κόσμο, κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με την κινητοποίηση των αρμοδίων.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες :agrinioreport.com 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια