ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την υγιεινή διατροφή και την άθληση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο(φωτο)



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ,με θέμα την υγιεινή διατροφή και την άθληση στην καθημερινότητα των παιδιών.

Η ημερίδα είχε δύο ενότητες  ,στη πρώτη, με θέμα " Ισορροπημένη διατροφή ,μύθοι και πραγματικότητα" ,ομιλητής ήταν ο Dr.Εμμανουήλ Μπριμπίλης,ο οποίος ανέλυσε μια σειρά από θέματα σχετικά με την καθημερινή διατροφή των παιδιών ,όπως τα συσκευασμένα τρόφιμα.τα "fast food"τα φρούτα,τα γλυκά και γενικότερα το πως οι καθημερινοί συνδυασμοί αυτών επηρεάζουν την ανάπτυξη των παιδιών.



Όπως τόνισε οι γονείς θα πρέπει προσεκτικά να επιλέγουν τα τρόφιμα που θα δώσουν τα παιδιά τους,να μην παρασύρονται από το marketing και τις διαφημίσεις ,αλλά να διαβάζουν με πολύ προσοχή τα ψιλά γράμματα στις συσκευασίες και να κάνουν την καλύτερη επιλογή.

Επίσης ο μεταβολισμός των παιδιών είναι διαφορετικός, αλλάζει ανάλογα την ηλικία ,και γιαυτό πρέπει να αποφεύγονται συγκρίσεις που οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.

Όταν οι γονείς εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα πρέπει να απευθύνονται στους ειδικούς και να μην εμπιστεύονται το διαδίκτυο και διάφορες εφαρμογές που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.



Κλείνοντας μίλησε για την διατροφική πυραμίδα και κατέληξε ότι "Παν μέτρο άριστο" ,ενώ η ισορροπημένη διατροφή και η άθληση είναι ο σωστός συνδυασμός ,όχι μόνο για τα παιδιά ,αλλά για όλους.

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η Αλεξάνδρα Μαρκάτη ,καθηγήτρια φυσικής αγωγής και υποψήφια διδάκτωρ  αθλητικής ψυχολογίας στο ΣΕΦΑΑ Αθηνών για την δεύτερη ενότητα της ημερίδας, με θέμα: "Πως ενθαρρύνουμε τον εσωτερικό αθλητή που κρύβει το παιδί μας".



Η κα.Μαρκάτη μεταξύ άλλων τόνισε την σημασία του οι γονείς να περνούν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους,μέσα από δοκιμές τα παιδιά να είναι αυτά που θα επιλέξουν το άθλημα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ,χωρίς να τα πιέζουν ,αν έχουν διαφορετική άποψη,ενώ οι συγκρίσεις με συμμαθητές,συναθλητές κλπ μόνο αρνητικά επιδρούν στην ψυχολογία του παιδιού που φορτώνεται με άγχος.

Τα παιδιά πρέπει να αθλούνται όσο θέλουν και επιθυμούν,ώστε να να μην επέλθει εξουθένωση και δυσαρέσκεια, που θα τους προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις για το άθλημα που επέλεξαν.

Όπως τόνισε παλιότερα τα παιδιά μεγάλωναν στις αλάνες ,ανέμελα και όλη η αθλητική δραστηριότητα διεξάγονταν σε αυτούς τους φυσικούς χώρους ,χωρίς προγράμματα και πλαίσια,μέσα από τα παιχνίδια,κάτι το οποίο πλέον σπάνια συναντάμε σήμερα.



Και η κα.Μαρκάτη αναφέρθηκε στον σωστό συνδυασμό άθλησης και διατροφής ,για την καλύτερη απόδοση και φυσικά την σωστή ανάπτυξη.

Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση,ενώ και τα παιδιά συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο.

Όλοι γεύτηκαν εδέσματα και φρούτα από τον αρμονικά "ισορροπημένο" διατροφικά μπουφέ, που ετοίμασαν τα μέλη του Δ.Σ.



 




Νότης Ρεντίφης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια