ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο-Βιωματικό πρόγραμμα «Μεταβάσεις: το πραγματικό και οι επιθυμίες»


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ, διοργανώνει το βιωματικό πρόγραμμα  «Μεταβάσεις: το πραγματικό και οι επιθυμίες».

Το πρόγραμμα εστιάζει στις διαδικασίες αλλαγών που συμβαίνουν ατομικά και συλλογικά, καθώς και στα διλήμματα διαχείρισης της πραγματικότητας.

ΑΙΤΗΣΗ

Στόχος του βιωματικού προγράμματος είναι η αποδοχή των αλλαγών και η ανάληψη ευθύνης ως προς τις επιλογές του ατόμου. Παράλληλα, προτάσσεται η διεκδίκηση της ποιότητας ζωής μέσα από τη σύνδεση παρόντος, παρελθόντος και μέλλοντος. Η σύζευξη πραγματικότητας και επιθυμιών αποτελεί βασικό κορμό της βιωματικής ομάδας.

Συνολικά θα γίνουν έξι (6) συναντήσεις. Οι τρεις πρώτες θεματικές της ομάδας θα είναι:

Το μετέωρο βήμα της επιθυμίας: ορίζοντας την επιθυμία και τις σχέσεις.
Θυμός: αφορμή για μετατοπίσεις.
Διαχείριση της πραγματικότητας.
Η θεματολογία των άλλων τριών συναντήσεων θα οριστεί από τα μέλη της ομάδας που θα συμμετέχουν στην πρώτη συνάντηση.

Η ομάδα θα είναι κλειστή. Μέγιστη συμμετοχή: 20 άτομα. Διάρκεια κάθε συνάντησης τρεις ώρες (3) κάθε μήνα. Η ομάδα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο (έξι συναντήσεις συνολικά). Οι συναντήσεις θα γίνονται μία Κυριακή τον μήνα από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο  «ΙΘΑΚΕΣ» (Αγίου Χριστοφόρου 35, 30131, Αγρίνιο).

Συντονίστρια ομάδας: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, ΜΑ, Ph.D.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστείλετε ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά (συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Παρασκευή 04/10/2019 έως και Δευτέρα 14/10/2019.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (έως 20 άτομα).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια