ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Προσκύνημα στο ιερό νησί της Αποκαλύψεως πραγματοποίησε η ενορία Αγίας Τριάδος Αγρινίου


Με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού η ενορία μας το τετραήμερο 1 έως 4 Οκτωβρίου πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στο ιερό νησί της Αποκαλύψεως στην Πάτμο.

Το πρωί της πρώτης μέρας αναχωρήσαμε από το Αγρίνιο για το λιμάνι του Πειραιά όπου επιβιβαστήκαμε στο πλοίο για την Πάτμο.

Την δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Χώρα όπου προσκυνήσαμε το ιερό Λείψανο του Οσίου Χριστοδούλου του κτήτορος της Ιεράς Μονής και την Τιμία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου, καθώς και άλλα ιερά Λείψανα. Επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Ιεράς Μονής όπου εκεί εκτίθονται κειμήλια της Ιεράς Μονής, όπως ιερά άμφια, ιερά σκεύη και άλλα ιερά αντικείμενα.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στην περιοχή των Κήπων, κτήτορας της οποίας ήταν ο σύγχρονος άγιος της Εκκλησίας μας, Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκεφτήκαμε το Ιερό Κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας όπου τελέσαμε ιερά Παράκληση στην Παναγία μας.

Την επομένη τελέσαμε την Θεία Λειτουργία στο ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στην Χώρα και τον Μοναστηριακό Ναό της Παναγίας της Διασώζουσας με την θαυματουργή εικόνα. Αργότερα  περιηγηθήκαμε στην γραφική Χώρα.

Το απόγευμα αναχωρήσαμε με το καραβάκι για τους Λειψούς όπου και επισκεφθήκαμε την Παναγία του Χάρου. Το βράδυ έγινε αναχώρηση για Πειραιά.

Κατά την επιστροφή μας για το Αγρίνιο επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Μάνδρας Αττικής και αργά το απόγευμα φθάσαμε στο Αγρίνιο με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ιερά αυτή αποδημία.

Είναι μεγάλη ευλογία να επισκέπτεται κανείς τόπους αγιασμένους όπου αντιλαμβάνεται την παρουσία του Θεού και την χάρη των αγίων μας.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν και σε αυτό το κάλεσμα της Εκκλησίας μας.




















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια