Αγρίνιο-Συνάντηση Γ.Παπαναστασίου, Ν.Φαρμάκη με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη


Την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου ο Γιώργος Παπαναστασίου.
Στη συνάντηση μετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης.
Νωρίτερα η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε τις Αποθήκες Παπαπέτρου και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την ιστορία του κτιρίου και τις ενέργειες  για τη δημιουργία  διαχρονικού  μουσείου  στο διατηρητέο κτίριο των αποθηκών.
 H Υπουργός Πολιτισμού   έδειξε ακόμη ενδιαφέρον  για το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου  και το φετινό πρόγραμμα παραστάσεων.

Ο Γιώργος  Παπαναστασίου  είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κ. Μενδώνη  για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει  προκειμένου να προωθηθούν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα: «Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού για την επίσκεψη της στην πόλη μας.

Κυρίως όμως γιατί είχε την διάθεση να ακούσει  με προσοχή όλο όσα διεκδικούμε και  να μας βοηθήσει έμπρακτα. Το Αρχαίο Θέατρο Στράτου, όπως γνωρίζετε, αποτελεί προτεραιότητα  και είναι μια οραματική διεκδίκηση για εμάς προκειμένου  να μεταμορφωθεί σε σημαντικό χώρο προαγωγής πολιτισμού με τη διεξαγωγή παραστάσεων και δράσεων αντίστοιχων της μοναδικής αξίας του. Χρηματοδοτήθηκε  από το Δήμο μας μελέτη για την αποκατάσταση – αναστήλωση  του, για την οποία αναμένουμε στις 5 Νοεμβρίου έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη θα εντάξουμε το σπουδαίο αυτό έργο στο  Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Όσον αφορά τις αποθήκες Παπαπέτρου είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε  ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη  για τη δημιουργία διαχρονικού μουσείου ενώ το Υπουργείο θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για να ενταχθεί στο επόμενο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Νομίζω ότι οι εξελίξεις είναι εξαιρετικές για το Αγρίνιο. Ευχαριστώ θερμά τη Λίνα Μενδώνη και τον Νεκτάριο Φαρμάκη».

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.