ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Στο Δήμο Αγρινίου παραχωρούνται τα κτίρια των Καπναποθηκών Παπαστράτου & 1,5 Εκατ. Ευρώ


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο χθες μεταξύ του προέδρου, Παύλου Μοσχολιού  και μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος Παπαστράτου με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου.

Η συνάντηση αφορούσε  τα κτίρια του συγκροτήματος των Καπναποθηκών, τα οποία όπως ανακοίνωσε ο Παύλο Μοσχολιός με απόφαση του Ιδρύματος θα παραχωρηθούν στο δήμο όπως και το ταμειακό του απόθεμα, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσημες ανακοινώσεις από τον πρόεδρο, κ.Παύλο Μοσχολιό θα γίνουν την Παρασκευή το πρωί σε Συνέντευξη Τύπου  που θα γίνει στην αίθουσα του  Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει και η αποδοχή της δωρεάς!

Η οικογένεια Παπαστράτου, οικογένεια καπνεμπόρων των οποίων η ιστορία και η επιχειρηματική δραστηριότητα φτάνει μέχρι σήμερα, δημιούργησε το κτιριακό συγκρότημα των καπναποθηκών στα μέσα της δεκαετίας του 1920.

Το συγκρότημα στο σύνολό του αποτελείται από τρία κτίσματα. Ένα τριώροφο κεραμοσκεπές κτίριο που εκτείνεται επί της οδού Δεληγιώργη, ένα μικρότερο διώροφο που στέγαζε τις διοικητικές υπηρεσίες της εταιρείας, με εμφανή τα εκλεκτικιστικά μορφολογικά στοιχεία και με όψη επί των οδών Δ. Μακρή και Δεληγιώργη και ένα τρίτο νεότερο κτίριο κατασκευασμένο περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με αρχές του 1970.

 Τα δύο πρώτα κτίσματα ανήκουν στο ίδρυμα Παπαστράτος και έχουν κριθεί διατηρητέα από το ΥΠΠΟ, καθώς αποτελούν αξιόλογα δείγματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς με μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης. Το τρίτο κτίριο επί των οδών Παπαθανάση, Αναστασιάδη, Δαγκλή, Δ. Μακρή και Δεληγιώργη, χρησιμοποιούνταν ως καπναποθήκες (ενδεχομένως γινόταν εκεί και κάποια επεξεργασία – διαλογή καπνού), αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πέντε ορόφους. Eτσι πλέον με την σημερινή απόφαση ανήκουν και τα τρία αυτά ιστορικά κτίρια στο δήμο Αγρινίου.

πηγή:agriniosite.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια