ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Στον Δήμο Αγρινίου και στους πολίτες η περιουσία του Ιδρύματος «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»(βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε  σήμερα το πρωί η συνέντευξη τύπου του  Ιδρύματος «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» για  ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του Ιδρύματος και την παραχώρηση των κτιρίων του συγκροτήματος των Καπναποθηκών Παπαστράτου.

Στον Δήμο Αγρινίου και κατ’ επέκταση στους πολίτες αυτής της πόλης περνά πλέον η περιουσία του Ιδρύματος ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ μετά την απόφαση της διάλυσής του.

Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις λόγω των πολλών δεσμεύσεων και δυσκολιών που αντιμετώπιζε το Δ.Σ του Ιδρύματος, με έτος ίδρυσης αρχικά το 1999, δεν είχε την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε όλα αυτά που έπρεπε να προσφέρει τόσο για την διατήρηση των κτηρίων της περιουσίας του όσο και για την προσφορά αυτών στους πολίτες.

Έτσι λοιπόν μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίστηκε η διάλυση του Ιδρύματος και με την σύμφωνη και ομόφωνη απόφαση όλων των αρχηγών των παρατάξεων του Δ.Σ Αγρινίου παρουσία και του Δημάρχου αποφασίστηκε να περάσει όλη η περιουσία και η διαχείρισή αυτής στα χέρια της Δημοτικής Αρχής, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτή με τα πιο ευέλικτα πλαίσια όλα αυτά που θα έπρεπε να είχαν γίνει ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η τόσο σημαντική περιουσία.

Βέβαια το θέμα θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ώστε και επίσημα να ψηφιστεί και στην συνέχεια να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Ο κος Μοσχολιός ,πρόεδρος του Ιδρύματος,τόνισε πως «μπορούν να αξιοποιηθούν τα ακίνητα από τον Δήμο σαν να είναι δημοτική περιουσία καθώς και το χρηματικό ποσό για την αξιοποίηση των κτηρίων χωρίς να υπάρχου οι έντονες δεσμεύσεις με τις οποίες έρχονταν αντιμέτωπο το Ίδρυμα μέχρι σήμερα.

Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε να κρατηθεί όπως άρμοζε το πρώην Δ.Σ του ιδρύματος, καθώς και στην ιστορική αυτή απόφαση για την διάλυσή του, ώστε να μπορέσουν να ξεπεραστούν όλα αυτά τα εμπόδια και να σωθεί αυτή μεγάλη κληρονομιά(ιστορική,πολιτιστική, συναισθηματική) που ανήκει σε όλους τους πολίτες του Αγρινίου.

Στην συνέχεια έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε όλες τις τοποθετήσεις στα βίντεο που ακολουθούν:






ρεπορτάζ agrinioreport.com 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια