ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη στο Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Αγρινίου


Στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και το Ουρολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου, πραγματοποίησε εξέταση η οποία αφορούσε τον Καρκίνο του Προστάτη.

Συγκεκριμένα στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου εθελοντής ιατρός, o κ. Β. Κολοκυθάς πραγματοποίησε ομαδική συμβουλευτική αναφορικά με  παθήσεις του ανδρικού ουροποιητικού συστήματος και ακολούθησε ατομική εκτίμηση.

Η δράση υλοποιήθηκε σε δύο ομάδες ωφελουμένων, την Τετάρτη 13 και 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Η συγκεκριμένη δράση είχε ως  στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για μια νόσο που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο επηρεάζοντας την ποιότητα της καθημερινότητάς τους και θέτοντας σε κίνδυνο μερικές φορές ακόμα και τη ζωή τους.

Ο Καρκίνος του προστάτη αφορά κυρίως άντρες 50 ετών και άνω και παραμένει κλινικά ασυμπτωματικός μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος και η έγκαιρη ανίχνευσή του σε πρώιμο στάδιο αυξάνουν τις πιθανότητες για θετική έκβαση της νόσου και θεραπεία. Η πρόληψη περιλαμβάνει ετήσιο κλινικό έλεγχο και έλεγχο P.S.A.

Επιπλέον μια σωστή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες, σε συνδυασμό με καθημερινή άσκηση μειώνουν την πιθανότητα διόγκωσης του προστατικού αδένα ή του καρκίνου του προστάτη.

Ο Καρκίνος του Προστάτη στα αρχικά στάδια είναι μια αντιμετωπίσιμη νόσος
για αυτό και είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση μέσω του Ετήσιου Προληπτικού Ελέγχου.! !

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια