Ο Σύλλογος Ατόμων με αναπηρίες, Π.Ε Αιτ/νιας, "Απόστολος Λουκάς" για την Παγκόσμια και Εθνική ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike απόστολος λουκάς

Με αφορμή την Παγκόσμια και Εθνική ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη.

Η 3η Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια και Εθνική ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Δεν είναι ημέρα γιορτής ,αλλά ημέρα υπενθύμισης,ότι οι ανάπηροι υπάρχουν,υπήρχαν και δυστυχώς θα υπάρχουν.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας "Απόστολος Λουκάς",και σύσσωμο το Αναπηρικό Kίνημα της χώρας,με αποφασιστικότητα,συμμετέχει και στηρίζει τις προσπάθειες, αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Ζητούμε να αντιμετωπισθούν οι αρνητικές συνέπειες της κρίσης στα άτομα με αναπηρία,ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω φτωχοποίησή τους,ώστε να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες της,υπογράφοντας την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών,για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία,προστατεύει τα άτομα αυτά.Οι χώρες της που μέλος τους ,είναι και η Ελλάδα,οφείλουν να εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα".

Ίδιες ευκαιρίες για όλους
Απαγόρευση της άδικης ή άσχημης μεταχείρισής ,λόγω της αναπηρίας τους.
Συμμετοχή στην κοινωνία ,όπως κάθε άλλο άτομο.
Να ζουν μια ανεξάρτητη ζωή.
Να εργάζονται.
Να είναι μέρος της κοινωνίας.
Να συμμετέχουν παντού,όπως και τα άλλα άτομα.
'Ώστε να αποφεύγεται ο ρατσισμός και η απαξίωση των συμπασχόντων μας.Τα άτομα με αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή,εφόσον η κοινωνία πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού,τις δυνατότητες και τις ειδικές τους ανάγκες.

Αναπηρία,πλέον θεωρείται το αποτέλεσμα της σχέσης των ικανοτήτων ενός ατόμου και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος.Τα άτομα αυτά βιώνουν συχνά το φαινόμενο του "Κοινωνικού Αποκλεισμού".

Αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής τους ,στα κοινωνικά δημόσια αγαθά και υπηρεσίες,που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους.Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη.Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας.
Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική,αλλά η πραγματική ισότητα,η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική,οικονομική και πολιτική ζωή.Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται,είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

Στις 3 Δεκέμβρη καλούμε τους συμπάσχοντές μας ,στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο,από τις όπου θα διανέμουμε ενημερωτικό υλικό για το κοινό.


Για το Δ.Σ
η Πρόεδρος Ελισάβετ Κρητικού-Καραμπούλη
ο Γραμματέας Νίκος Σχίζας
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.