ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Βραβεύθηκαν για την προσφορά τους οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος,από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα του εθελοντισμού, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βράβευσε τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το βραβείο παρέλαβε ο εθελοντής Πυρονόμος Σεραφείμ Τσιουγκρής, εξ ονόματος όλων των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήρε το έργο των εθελοντών πυροσβεστών λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο εθελοντισμός είναι η μεγαλύτερη λεβεντιά. Γιατί οι εθελοντές προσφέρουν με ανιδιοτέλεια. Κινδυνεύουν οι ίδιοι για να σώσουν!».

Παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος από την αύξηση του εθελοντισμού τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας το ως «δείγμα κοινωνικής υγείας». Τόνισε τέλος την ανάγκη του εθελοντισμού να εξελίσσεται, εναρμονιζόμενος με τις σύγχρονες απαιτήσεις και την κλιματική αλλαγή, η οποία απαιτεί μεγαλύτερη εγρήγορση και καλύτερη γνώση των προβλημάτων.

Την μεγάλη προσφορά των εθελοντών τόνισε και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος λέγοντας: «Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο αριθμός των εθελοντών πυροσβεστών διαρκώς αυξάνεται δείχνοντας το ενδιαφέρον της κοινωνίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια