ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

«Κλείδωσε» σε Αμφιλοχία και Πρέβεζα το κλειστό κέντρο μεταναστών


Την περιοχή από το Μεσολόγγι μέχρι τα Γιάννινα οργώνουν τις τελευταίες ημέρες κλιμάκια εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Άμυνας προκειμένου να ελέγξουν και να επιλέξουν χώρους ώστε να μετατραπούν σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, του epiruspost.gr αργά το μεσημέρι οριστικοποιήθηκε ότι η πρώτη τέτοια δομή θα γίνει στην Πρέβεζα , στον στρατόπεδο Κουνκουρή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο τραπέζι για την δημιουργία κι άλλης δομής προσφύγων παραμένει η Άρτα και η  Αμφιλοχία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό στην κλειστή δομή εκτιμάται ότι θα φιλοξενηθούν 1000 έως 1500 άτομα. Αν πάντως υλοποιηθεί η απόφαση αναμένονται αντιδράσεις αφού θυμίζουμε το δημοτικό συμβούλιο της Αμφιλοχίας είχε ταχθεί κατά του κέντρου μεταναστών ενώ και οι κάτοικοι τότε είχαν αντιδράσει έντονα με κινητοποιήσεις και συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο, κλείνοντας μάλιστα τον δρόμο συμβολικά.

Ειδικά  στο στρατόπεδο στον Άγριλο Αμφιλοχίας υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr λόγω και  της εκκλησίας πού βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο. Πρόκειται για το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Αγριλιώτισσας, που βρίσκεται εντός του π. στρατοπέδου .“Σε ένα χώρο που μια φορά το χρόνο μπαίνουμε μέσα και περνώντας την πύλη ανατριχιαζεις και σου προκαλεί δέος πλησιάζοντας στην Ιερά Μονή Παναγίας της Αγριλιωτισσας, επιλέχθηκε να φιλοξενήσει μετανάστες. Που είναι τα περίφημα ξενοδοχεία που ευαγγελίζονταν οι κυβερνώντες? Που είναι οι έτοιμοι χώροι που έλεγαν οι κκ. Βουλευτές της συμπολίτευσης ? Που είναι η αντίδραση της Μητροπόλεως μας?” σχολιάζει κάτοικος της περιοχής.

Ρεπορτάζ :agriniosite.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια