ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Αχελώου Ευθυμίου.(φωτο-βίντεο)

                            


Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 ,στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών   η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Αχελώου Ευθυμίου.
Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταξύ αυτών και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.
Μετά το πέρας της Εξόδιου ακολουθίας το σκήνωμα του Μητροπολίτη Αχελώου μεταφέρθηκε στο Αγρίνιο όπου έγινε η ταφή στον προαύλιο χώρο του  παλαιού Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου δίπλα στο μακαριστό Μητροπολίτη Ευρίπου, Βασίλειο.
Κατά την ταφή απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.


Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου και πιστοί  οι οποίοι έσπευσαν να ασπασθούν το σκήνωμα.


Ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος εκοιμήθη την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 σε ηλικία 90 ετών.

Ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος, γεννήθηκε το 1929 στο Αγρίνιο. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, και ανεκηρύχθη διδάκτωρ της, το 1980. Διετέλεσε Γραμματέας του Συνδέσμου Παγκόσμιας Ενώσεως Ορθόδοξης Νεολαίας από το 1955 έως το 1964. Συνέγραψε πλέον των 100 βιβλίων, που αναφέρονται σε θέματα Θεολογίας, Κοσμολογίας, Ανθρωπολογίας, Οικολογίας, Αγωγής της Νεολαίας και Ορθοδόξου Πνευματικότητος.


Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1962 και Πρεσβύτερος το 1963. Στις 22 Δεκεμβρίου 1968 χειροτονήθηκε Τιτουλάριος Επίσκοπος Αχελώου. Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών εργάσθηκε στους Τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Νεολαίας και της Ποιμαντικής. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για την Οικολογία, Γενικός Γραμματεύς της “Παγκοσμίου Αδελφότητος Ορθοδόξων Νεολαιών” SYNDESMOS.

Εξεπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος σε Διεθνή και Διορθόδοξα Συνέδρια, ενώ υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στην εποχή μας, στην Αφρική, την Ασία και την Άπω Ανατολή.

Το 2000 προήχθη σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη Αχελώου.

Τον Μάρτιο του 2019, τον Μητροπολίτη Αχελώου Ευθύμιο εβράβευσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών Αρχιερατείας.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια