ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Αγρινίου (φωτο)


Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε και εφέτος η εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως Αγρινίου.
Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και το θείο λόγο κήρυξε o ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Μακάριος Αντωνόπουλος.
Την Παρασκευή το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο Άγιος Αντώνιος είναι από τους πρώτους Αγίους που μας δίδαξαν τον αγώνα εναντίον των τριών εχθρών: του διαβόλου, του κόσμου και του παλαιού μας εαυτού. Έζησε στην έρημο, αγωνίστηκε πολύ και με τους ασκητικούς του αγώνες, είπε “όχι” στην αμαρτία είπε “ναι” στην αρετή, είπε “ναι” την κοινωνία με τον Θεό, είπε “όχι” στην πρόκληση.
Ο Άγιος Αντώνιος μας διδάσκει και εμάς, ότι η χριστιανική μας ζωή δεν είναι ανθόσπαρτη, αλλά χρειάζεται άσκηση, αγώνας, χρειάζεται πόλεμος εναντίον του πειρασμού, εναντίον του κόσμου, εναντίον του παλαιού μας ανθρώπου. Έτσι με τον αγώνα και την άσκηση, θα μπορέσουμε και εμείς να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση και πτώση, θα μπορέσουμε να ζούμε στην εκκλησία άγια και να φθάσουμε στη σωτηρία.

                                                                       Εκ του Ιερού Ναού


 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια