ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αναβρασμός στην Αμφιλοχία για την δημιουργία δομής προσφύγων-μεταναστών ,κινητοποίηση την Κυριακή αποφάσισε το Δ.Σ(video)


Κινητοποίηση την επόμενη Κυριακή από τον δήμο Αμφιλοχίας και σε συνεργασία με τους δήμους Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας και με φορείς της περιοχής (εμπορικό σύλλογο κ.τ.λ) αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και είχε θέμα την έλευση μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο του Αγρίλου.

Δείτε το βίντεο από την live μετάδοση του e-maistros.gr



 Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι παρατάξεις του Δ.Σ ενώ απείχε η παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία», η οποία σε ανακοίνωσή της, εξηγούσε τους λόγους που απείχε από την συνεδρίαση,

Δείτε φωτογραφίες στο https://www.aerasnews.gr

ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΑΓΡΙΛΟΣ»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2019, αλλά και παλαιοτέρα, με θέμα τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» σε δομή φιλοξενίας μεταναστών, καταθέσαμε τις απόψεις μας και αναπτύξαμε τα επιχειρήματα μας, για ποιο λόγο αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί και εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα.

Αναφέραμε και τότε ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει ανάλογης και προσεκτικής αντιμετώπισης, κάτι όμως που η σημερινή Δημοτική αρχή και οι συνεργαζόμενες με αυτή παρατάξεις, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται. Διότι αυτού του είδους τα προβλήματα δεν λύνονται με λεονταρισμούς του τύπου «οι μετανάστες να πάνε πρώτα στην Εκάλη».

Αυτά τα θέματα λύνονται σε πολιτικό επίπεδο, όπως ακριβώς λύθηκαν και τις προηγούμενες φορές που αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα για τον Άγριλο, αλλά και για άλλες περιοχές στο Δήμο μας, έχοντας εναλλακτικό σχέδιο αποτροπής, μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης αντίστοιχης με αυτής που επιχειρείται να διαμορφωθεί σήμερα.

Από τις εξελίξεις όμως, όπως αυτές τρέχουν φαίνεται ότι ο Δήμος Αμφιλοχίας αποτελεί τον αδύναμο κρίκο στο Νομό μας. Από όλες τις μεγάλες πόλεις και περιοχές του Νομού μας, προκρίνεται η συγκεκριμένη περιοχή χωρίς κανένα πληθυσμιακό κριτήριο, σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αμφιλοχίας, σε γνώση της Δημοτικής συνεργασίας, η οποία δεν μπορεί να αποτρέψει το σχέδιο της κυβέρνησης και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να αποφασίζει και να συνδιαμορφώνει τα θέματα του τόπου του και όχι να συμμετέχει σε προειλημμένες αποφάσεις.

Για το λόγο αυτό δεν κατανοούμε τη χρησιμότητα του σημερινού Δημοτικού Συμβούλιου το οποίο αποτελεί ένα επικοινωνιακό τέχνασμα εξάλειψης και επιμερισμού ευθυνών οι οποίες καθόλου δεν μας αγγίζουν και δεν μας αφορούν. Και γι’ αυτό δεν θα ξανασυμμετάσχουμε σε ανώφελες διαδικασίες, αλλά θα πράξουμε από την πλευρά μας ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε μια εξέλιξη, που όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα είναι τελείως λανθασμένη.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας

Κοπίδης Κωνσταντίνος

Τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας

Παπούλιας Γρηγόριος

Χούτας Νικόλαος

Μπακαμήτσος Δημήτριος

Αγγέλης Θεόδωρος

Αραπογιάννης Ανδρέας

Κακαρούνας Αθανάσιος

Σταμούλη-Λαμπράκη Φρειδερίκη

Αλπός Γεώργιος


Στην συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης λόγω έκτακτου γεγονότος ενώ παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά, η οποία τάχθηκε στο πλευρό του δήμου Αμφιλοχίας, ενώ συμμετείχαν στη συνεδρίαση και Περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο μόνος βουλευτής που παραβρέθηκε ήταν ο κ. Μάριος Σαλμάς, παρότι κλήθηκαν άπαντες, όπως είπε ο δήμαρχος κ.Κατσούλας, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για την στάση τους αυτή. Στην τοποθέτησή του ο κ.Σαλμάς μεταξύ άλλων είπε ότι είναι ότι πρώτη φορά που συμμετέχει σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου καθώς θεωρεί ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα. « Θα υποστηρίξω ότι αποφασίσετε» είπε και σχολίασε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός, 1000-2000 για την Αμφιλοχία διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «το χειμώνα που θα κυκλοφορούν περίπου, 200 Αμφιλοχιώτες στην πόλη και 1500 Ασιάτες, σίγουρα αυτή δεν είναι πόλη που θέλουμε ».

Για τα αποτελέσματα των διαδοχικών συσκέψεων που έγιναν στην Αθήνα για τα Κέντρα Φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, τονίζοντας ότι φαίνεται πως θα προχωρήσει η δημιουργία Κέντρου στο παλιό στρατόπεδο του ’Aγριλου, παρά τις αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αντίθεση του στην ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών στο παλαιό στρατόπεδο στην περιοχή Άγριλος και κάλεσε όλο το νομό να βοηθήσει (δειτε εδω) γιατί είναι πρόβλημα που αφορά, όπως είπε, όχι μόνο την Αμφιλοχία αλλά όλη την Αιτωλ/νία.

Ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης αλλά και ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης επισήμαναν ότι δεν αδιαφορούν για το μεταναστευτικό και θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους αλλά το ίδιο θέλουν να κάνουν και για τους δημότες τους. Είπαν ότι θα συναινούσαν στη φιλοξενία προσφύγων, με προϋποθέσεις και να αντιστοιχούν στο 1% του τοπικού πληθυσμού. Ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας είπε ακόμη πως στη συνεδρίαση θα έπρεπε να παραβρίσκονται και οι 7 βουλευτές και ταυτίστηκε με τη θέση του δημάρχου Αμφιλοχίας ότι το θέμα θα πρέπει να απασχολεί όλο το νομό. “Όλοι οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει να πάρουν θέση και να υποδείξουν μάλιστα σημεία κατάλληλα για δομές μεταναστών και σε άλλες περιοχές” .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια