ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

1ος Κατανυκτικός Εσπερινός σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι αύριο Κυριακή 1η Μαρτίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike  κοαμ'ας

Από την προσεχή Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου 2020 και κάθε Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Η Τοπική μας Εκκλησία, έχει την παράδοση να τελεί τους Εσπερινούς αυτούς, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο, σε διαφορετικό Ναό κάθε Κυριακή και στο τέλος της Ακολουθίας να γίνεται Εσπερινό Κήρυγμα, ώστε οι πιστοί να ωφελούνται τόσο από τους κατανυκτικούς και διδακτικούς ύμνους, όσο και από τον Λόγο του Θεού.

Την Κυριακή της Τυρινής, 1 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:00’ το απόγευμα, ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της συγγνώμης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον στην αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελεσθεί:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Καντάνη, Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσολογγίου.

Στην πόλη του Αγρινίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια