ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνέντευξη Διοικητή Γ.Ν.Αιτ/νιας :103.000 συνολικά ασθενείς το 2019 στο νοσοκομείο Αγρινίου (βίντεο)


Τον απολογισμό για την χρήση του έτους 2019 του νοσοκομείου Αγρινίου παρουσίασε σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Τσώλης.

Από την αρχή της ενημέρωσης ο κ.Τσιώλης αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνδρομή των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου,ιατρικού ,νοσηλευτικού,παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, οι οποίοι ουσιαστικά είναι αυτοί που μέσω δύσκολων συνθηκών είναι εκεί για να παρέχουν βοήθεια στους πολίτες που απευθύνονται στο νοσοκομείο.


Αρχικά παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης του 2019 καθώς και τις χρήσεις προηγούμενων ετών ,όπου υπάρχει αυξημένη χρηματοδότηση με ενέργειες της 6ης Υ.Π.Ε με την οποία υπάρχει άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.


Ακολούθησε η ενημέρωση για το μέγεθος των ασθενών  που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο του 2019 ,κάνοντας λόγω για μεγάλο έπαινο του προσωπικού ,που δείχνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο νοσοκομείο Αγρινίου.


Αναλυτικά η μηνιαία προσέλευση στα Τ.Ε.Π του νοσοκομείου είναι 4500 άτομα,ενώ παράλληλα τα τακτικά εξωτερικά έχουν επισκεψιμότητα  4000 ατόμων ,που σημαίνει περίπου 8500 ασθενείς το μήνα εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο Αγρινίου για οποιαδήποτε αιτία.

Σε ετήσιο επίπεδο ο αριθμός αγγίζει τους 103.000 ασθενείς ,αριθμός που όπως επανέλαβε δείχνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο νοσοκομείο Αγρινίου και κατά πόσο η νοσηλευτική μονάδα του Αγρινίου εξυπηρετεί πολύ μεγάλο όγκο ασθενών σε ένα νομό με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες..

Από τις  102.865 προσελεύσεις στο νοσοκομείο του Αγρινίου εισήχθησαν συνολικά σε όλες τις κλινικές  14.347,ποσοστό 13,95 %  επί της ετήσιας προσέλευσης ασθενών.

Οι διακομιδές από το νοσοκομείο Αγρινίου προς νοσοκομεία της τριτοβάθμιας φροντίδας είναι περίπου 30-35 ασθενείς μηνιαία ,περίπου 400 ασθενείς ετησίως,μόλις το 2,8% επί των ετησίων εισαγωγών.

Όλα τα παραπάνω τόνισε ότι αποδεικνύουν το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών που εργάζονται στο νοσοκομείο Αγρινίου,καθώς και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο δημόσιο νοσοκομείο.

Όσον αφορά το χρόνο αναμονής στα χειρουργεία και το μέσο όρο αναμονής για τους 3195 ασθενείς που χειρουργήθηκαν ανέφερε ότι είναι 2 μήνες αναμονής στα χειρουργικά περιστατικά , 2  στα ορθοπεδικά (εξαιρούνται όσα χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης )  ,3 μήνες στα οφθαλμολογικά χειρουργεία καταρράκτη και για την ωχρά κηλίδα δεν υπάρχει χρόνος αναμονής πλέον.

Ακολούθησε η ενημέρωση για τα στοιχεία του προσωπικού που υπηρετούν στο νοσοκομείο με βάση τον οργανισμό του παλιού νοσοκομείου ,ο οποίος μετά από πολλά χρόνια και σύμφωνα με ενημέρωση από υπουργείο αλλάζει για τις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες του νέου νοσοκομείου.

Όπως παρουσίασε ,το μόνιμο προσωπικό είναι στην ιατρική υπηρεσία 68

στη νοσηλευτική υπηρεσία 220 και

στη διοικητική υπηρεσία 92 άτομα,

συνολικά 380 εργαζόμενοι.

Επικουρικοί, ιατροί 14 ,νοσηλευτές 13 και στην διοικητική υπηρεσία 10 άτομα.

Με βάση τον απαρχαιωμένο οργανισμό προβλέπονται ( όχι τις πραγματικές ανάγκες), στην ιατρική υπηρεσία 15 θέσεις ,νοσηλευτική υπηρεσία 11 θέσεις και 37 στην διοικητική υπηρεσία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα Κέντα Ψυχικής Υγείας που ανήκουν διοικητικά στο νοσοκομείο Αγρινίου και την σημαντική δουλειά που γίνεται σε αυτά καθώς και στα ΚΕΦΙΑΠ Αγρινίου και Αμφιλοχίας..

Ακόμη ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες για την αυτονόμηση των ΤΕΠ είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες ,κάτι που θα αλλάξει ριζικά την λειτουργία του σημαντικού τμήματος του νοσοκομείου,








Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο. κ.Τσώλης


Στην συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες για τις χημειοθεραπείες που γίνονται στο νοσοκομείο Αγρινίου,τόνισε ότι συνεχίζονται ενώ αν βρεθεί διαθέσιμος ιατρός παθολόγος-ογκολόγος, θα τον προλάβει άμεσα με χρήματα της νοσοκομείου  για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και με τις λίστες επικουρικών ιατρών που ενώ το νοσοκομείο Αγρινίου  έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις δεν υπάρχουν ιατροί για να προσλάβει,είτε γιατί δεν υπάρχουν στις ειδικότητες που υπάρχουν κενά,είτε γιατί δεν θέλουν να έρθουν στο Αγρίνιο.Κάτι όμως που που μπορεί να αλλάξει αν προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις.

Όσον αφορά το μείζον θέμα με την εξάπλωση του κορονοϊού ,το μόνο που ανέφερε είναι ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί συγκεκριμένες αυστηρές οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας σε περίπτωση αντιμετώπισης περιστατικού που φέρει τον ιό.

Επίσης απαντώντας στην ερώτηση για την έλλειψη σε τεστ της γρίπης ,ανέφερε ότι γνωρίζει το θέμα και οι όποιες ελλείψεις παρουσιάστηκαν οφείλονται στην πολύ αυξημένη ζήτηση και προσέλευση στο νοσοκομείο που ξεπέρασε κατά πολύ την περσινή προσέλευση βάση της οποίας έγινε η αρχική παραγγελία.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις ΕΔΕ και τις πειθαρχικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν το νοσοκομείο Αγρινίου ,ανέφερε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα πορίσματα ,χωρίς να μπορεί να αναφέρει περισσότερα λόγω προσωπικών δεδομένων.

Για τις συμπεριφορές του προσωπικού και τα παράπονα των πολιτών υπενθύμισε ότι λειτουργεί το γραφείο του πολίτη ,όπου όλες οι περιπτώσεις εξετάζονται με πολλή προσοχή,ενώ όπου αποδειχθούν ευθύνες ,αποδίδονται σύμφωνα με τον νόμο.

Όλα τα θέματα του προσωπικού συζητούνται με τους Συλλόγους Εργαζομένων και Ιατρών νοσοκομείο Αγρινίου.

Αναφερόμενος και στην προκήρυξη για την πρόσληψη 53 ατόμων, συνολικά, στην καθαριότητα και στην φύλαξη και λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων (24-2-2020),στο αρμόδιο γραφείο κατατέθηκαν πάνω από 600 αιτήσεις.

Επίσης στο άλλο μεγάλο θέμα με την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου ,διευκρίνισε ότι ενώ έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση,ΔΕΝ υπάρχουν άδειες  και  μελέτες και οι αρχικοί φάκελοι έχουν εξαφανισθεί με αποτέλεσμα οι διαδικασίες που απαιτούνται να γίνονται από την αρχή με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.

Οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου είναι σε εξέλιξη ,ενώ γίνονται ενέργειες προς το Υπουργείο Υγείας ώστε όταν βρεθεί πρόγραμμα να ενταχθεί σε αυτό αξιοποίησή  του 4ου ορόφου του νοσοκομείου που όχι μόνο είναι κλειστός αλλά δεν έχει γίνει ούτε διαμόρφωση του χώρου.

Κλείνοντας ο κ.Τσώλης είπε ότι επί θητείας έγιναν 23 προσλήψεις προσωπικού.

Ρεπορτάζ Νότης Ρεντίφης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια