ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Η Αρχαιολογική Εταιρεία Θεστιέων έκοψε την πίτα της (φωτο-βίντεο)


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Αρχαιολογική Εταιρεία Θεστιέων στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του Αρχοντικού της Λίμνης,παρουσία μελών και φίλων της.
Τον Αγιασμό για την νέα χρονιά τέλεσαν οι εφημέριοι των Ιερών Ναών ,Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Καινουργίου,ιερείς Χριστόφορος Δαβράζος και Νεκτάριος Παλιούρας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Φουντούλης μετά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο και τις δράσεις της εταιρείας από ιδρύσεώς της,όπως τα 2  Συνέδρια Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού που διεξήχθησαν στην Ακρόπολη των Θεστιών ,το Βλοχό,το 2012 και το 2016,στα οποία συμμετείχαν έγκριτοι άνθρωποι του πνεύματος και της επιστήμης, καθώς και  ειδήμονες ερευνητές και επιστήμονες.


Τα πρακτικά έχουν τυπωθεί και κυκλοφορούν σε μορφή βιβλίων.


Επίσης επανέφερε το θέμα που ανέδειξε η εταιρεία με την επιστροφή των Ιερών Κειμηλίων  της Ι.Μ Βλοχού τα οποία φυλάσσονται στην Ι.Ν Προυσού (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ,καθώς πλέον ο χώρος της Ι.Μ Βλοχού τηρεί τις συνθήκες ασφαλείας και αυτοδίκαια πρέπει τα κειμήλια να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν.

Επίσης ανέφερε την συμβολή του πρώην μέλους της εταιρείας,Καινουργιώτη  Αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Βάτσιου , ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 38 ετών το 2014,έχοντας όμως προσφέρει σημαντικά στο έργο της εταιρείας για την ανάδειξη μνημείων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σωτήρης Κολοβός,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου Αμαλία Γιαννακά και Χρήστος Κορδολαίμης ,ο πρόεδρος και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Καινουργίου,ο πρώην Δήμαρχος Θεστιέων Δημήτρης Τραπεζιώτης και ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ευθύμιος Ράπτης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Η Βασιλόπιτα ήταν ευγενική προσφορά του Αρχοντικού της Λίμνης 

Ακολουθεί βίντεο και φωτογραφικό υλικό 







































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια