ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Εγκρίθηκε η μεταφορά των λαϊκών αγορών του Σαββάτου και της Τρίτης,δηλώσεις αντιδημάρχου Σπ.Φλώρου


Δύο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Αγρινίου έλαβε η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της.


Συγκεκριμένα, η Επιτροπή έκανε δεκτές τις εισηγήσεις του Δήμου Αγρινίου για την μετακίνηση των λαϊκών του Σαββάτου και της Τρίτης.
Προηγήθηκε  διάλογος με τους κατοίκους των περιοχών,τους εμπόρους και τους παραγωγούς των αγορών  και μάλιστα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον Δήμο Αγρινίου όπως ορίζει η νομοθεσία.

Παράλληλα  ελήφθησαν υπόψιν οι παρατηρήσεις που αφορούν στην ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στις αντίστοιχες περιοχές,καθώς και η έγκριση από την Τροχαία Αγρινίου.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε:

α) τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης στην επέκταση της οδού Κρυστάλλη.

β) τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας ,  στην οδό Γεωργίου Σεφέρη (και στα δύο ρεύματα)στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

Την ευθύνη από πλευράς Δήμου Αγρινίου  έχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος ο οποίος σήμερα το πρωί έκανε αυτοψία στην νέα θέση που θα μεταφερθεί η λαϊκή του Σαββάτου,συνοδευόμενος από τον επόπτη λαϊκών αγορών Κώστα Γιωτόπουλο.



Όπως ανέφερε ο κ.Φλώρος ,οι αποφάσεις της 9μελούς επιτροπής έχουν καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα,καθώς ο Δήμος Αγρινίου είχε αποφασίσει από πέρυσι την μεταφορά ,ενώ η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η επιτροπή συστάθηκε φέτος και συνεδρίασε πριν λίγες ημέρες.

Στόχος της  Δημοτικής Αρχής είναι η άμεση μετακίνηση των δύο λαϊκών ,με τις διαδικασίες για τον καθορισμό των θέσεων και την διαγράμμιση να είναι σε πλήρη εξέλιξη (το σχεδιάγραμμα είναι ήδη έτοιμο),ενώ το θέμα με εισηγητή τον ίδιο θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου την προσεχή Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.


Μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο η μεταφορά των δύο λαϊκών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του Φεβρουαρίου εκτός απροόπτων.

Κλείνοντας ο κ.Φλώρος τόνισε ότι σκοπός του Δήμου Αγρινίου είναι να εξασφαλιστούν  σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες όλες οι συνθήκες για την επίβλεψη και την ασφαλή λειτουργία των δύο λαϊκών,καθώς και η ορθή τοποθέτηση των πάγκων,τόσο για τους Δημότες όσο και για όσους δραστηριοποιούνται στις υπαίθριες λαϊκές.


Υπενθυμίζουμε ότι η λαϊκή της Τρίτης λειτουργεί πάνω από 10 χρόνια στο ίδιο σημείο και μάλιστα το 2010 η τότε Δημοτική Αρχή αποφάσισε την μετακίνηση της στο ρέμα "Ρεμπελιά",όμως η λαϊκή στη νέα περιοχή λειτούργησε μόλις μια φορά και στην συνέχεια επέστρεψε στον κάθετο δρόμο της οδού Κρυστάλλη όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Η λαϊκή του Σαββάτου μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από τις οδούς Καλαβρύτων ,Πολύζου και Αφών Πετρούλα στην περιοχή όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Ρεπορτάζ -φωτογραφίες Νότης Ρεντίφης

Η οδός Σεφέρη 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια