ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνέντευξη με την Μαρία Καπνίση


Η Μαρία Καπνίση είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γυναικείου
ελληνικού ποδοσφαίρου. 
Η 21χρονη μεσοεπιθετικός είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Εύη Μπέλου για τα πρώτα της βήματα στην ομάδα του Μεσολογγίου (Μεσολόγγι 2008), τη συμμετοχή της στην Εθνική Ελλάδας, τα όνειρά της και πολλά άλλα που μοιραζόμαστε με τους φίλους του olatagoal.gr.

Μαρία πως μπήκε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου μέσα σου; Πως επέλεξες να ασχοληθείς επαγγελματικά;
Από πολύ μικρή συνήθιζα να πηγαίνω στο γήπεδο μαζί με τον αδελφό μου. Τον παρακολουθούσα και μέρα με τη μέρα κατάλαβα πώς μου άρεσε το συγκεκριμένο άθλημα. Έτσι, ξεκίνησα και εγώ. Για αρκετά χρόνια ήμουν σε ακαδημίες με αγόρια, αφού δεν υπήρχε γυναικεία ομάδα στο Μεσολόγγι. Όταν δημιουργήθηκε, ήμουν από τις πρώτες αθλήτριες που έσπευσαν να ενισχύσουν την ομάδα. Στη χώρα μας το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν έχει φτάσει ακόμη σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά κυμαίνεται σε ερασιτεχνικά επίπεδα.  

Στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για μια γυναίκα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο; Πόσο εύκολο ήταν για σένα;
Γενικά θεωρώ η γυναίκα αντιμετωπίζεται αρκετά υποτιμητικά όσον αφορά τη συμμετοχή της στους τομείς του αθλητισμού. Πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο. Όσον αφορά εμένα, λίγα ήταν τέτοια κρούσματα. Βέβαια, εύκολο δεν είναι τίποτε, εξαρτάται από εμάς πόσο εύκολο θα το κάνουμε.

Όταν ήσουν μικρή υπήρξες αυτό που λέμε αγοροκόριτσο; Σου άρεσαν οι δραστηριότητες που προτιμούσαν τα αγόρια περισσότερο ή το αντίθετο;
Δεν θα με χαρακτήριζα αγοροκόριτσο, απλά είχα μεγαλύτερη κλίση σε αθλήματα περισσότερο ανδροκρατούμενα. Στο σπίτι, βέβαια, είχα τον χώρο μου με τις κούκλες, αλλά έξω από αυτό ξεδίπλωνα τις ικανότητές μου σε αυτό που μου άρεσε πιο πολύ.. το ποδόσφαιρο!!

Η οικογένεια σου πως πήρε την απόφαση σου να παίζεις ποδόσφαιρο;
Η οικογένειά μου με στηρίζει συνεχώς. Είναι υπερήφανοι για εμένα. Στις αρχές ο μπαμπάς μου, από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου, η μαμά από την άλλη ήταν λίγο πιο απόμακρη με την όλη κατάσταση. Θεωρούσε πως θα έχανα τη θηλυκότητα μου. Αντιθέτως, τώρα δεν είναι σύμφωνη με την άποψη αυτή.

Πες μου λίγα πράγματα για το Μεσολόγγι. Για την πορεία σου εκεί στη ομάδα και τα συναισθήματα που σου έχουν μείνει κάνοντας μια αναδρομή.
Η δημιουργία της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου στο Μεσολόγγι έφερε στο γήπεδο πάρα πολλά κορίτσια που δεν είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν το ταλέντο τους. Πρωτεργάτης, βέβαια, ο κύριος Γιάννης Γουλής, που έχει δώσει και την ψυχή του από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η ομάδα έως και σήμερα. Έζησα απίστευτες στιγμές με την ομάδα, ανόδους, νίκες, ήττες, χαρές. Η ομάδα ήταν αυτή που με βοήθησε να πετύχω τον στόχο μου να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα. Φυσικά, υπήρχαν και άσχημες στιγμές, αλλά τα όμορφα είναι που επιθυμείς να μένουν. Είμαι πολύ περήφανη που η πρώτη μου ομάδα ήταν στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. 

Το εξωτερικό αποτελεί προοπτική που έχεις στο μυαλό σου;
Το εξωτερικό είναι μια βλέψη που έχουν όλες οι αθλήτριες . Θα ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα, αλλά αυτό προϋποθέτει να έχω κάνει πολλά βήματα πριν. Η αθλητική μου ζωή και προσπάθεια θα πρέπει να είναι η μέγιστη, ώστε να πω πως είμαι έτοιμη να επιτύχω και να προωθηθώ. Αυτή τη στιγμή προέχουν άλλα πράγματα, όπως είναι οι σπουδές μου. 

Πες μου έναν παίκτη και μια παίκτρια που θαυμάζεις.
Ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής είναι ο Μέσι. Είναι μια ποδοσφαιρική ιδιοφυία που απολαμβάνεις να βλέπεις. Η γυναίκα ποδοσφαιρίστρια που παρακολουθώ είναι η Morgan. Έχει ένα τόσο ανάλαφρο-γυναικείο στυλ, απ' όπου εμφανίζεται ένα τεράστιο ταλέντο.

Τι θέση προτιμάς να παίζεις εσύ; Που αποδίδεις περισσότερο;
Ξεκίνησα ως επιθετικός, σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Με τον καιρό όμως  αγωνίστηκα σε σχεδόν όλες τις θέσεις. Έτσι, θεωρώ πως οι θέσεις που με εκφράζουν περισσότερο είναι η θέση του στόπερ και του επιθετικού χαφ. Σ' αυτές τις δύο πιστεύω είμαι ο εαυτός μου. 

Τι ομάδα είσαι; Έχεις όνειρα για κάποια συγκεκριμένη ομάδα; Γιατί κάτι έχουμε ακούσει αλλά θέλω να μας τα πεις εσύ καλύτερα.
Από κούνια Ολυμπιακός. Στην οικογένεια είμαστε όλοι Ολυμπιακοί. Όνειρό μου να αγωνιστώ με τον δαφνοστεφανωμένο όπως έχω ξαναπεί παλαιότερα. Ευελπιστώ να δημιουργήσει ομάδα σύντομα ο Ολυμπιακός και να καταφέρω να είμαι μέλος. Θα είναι ότι πιο όμορφο!! 

Τώρα αγωνίζεσαι στην ΑΕ Γλυφάδας. Τι στόχους έχεις, σαν ομάδα αλλά και προσωπικούς; Τι να περιμένουμε;
Εδώ και δύο χρόνια αγωνίζομαι στην ΑΕ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Φέτος, η ομάδα απαρτίζεται από αρκετές νέες ηλικιακά παίκτριες, που ναι μεν είναι καλό γιατί υπάρχει όρεξη για δουλειά και προσπάθεια, απ' την άλλη μας λείπει η εμπειρία. Πιστεύω όμως ότι μέρα με τη μέρα αποδίδουμε καλύτερα και έχουμε γίνει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Οι στόχοι είναι κάθε μέρα η καθεμία μας να γίνεται καλύτερη, ώστε και η ομάδα να γίνεται συνεχώς πιο άρτια και ανταγωνιστική. Προσωπικά, θέλω με την ομάδα να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Να διεκδικούμε και να παλεύουμε να κερδίσουμε πράγματα και εμπειρίες.

Αγωνίζεσαι και στην Εθνική Ελλάδας. Τι σημαίνει για σένα αυτό;
Η Εθνική ομάδα είναι το καλύτερο ποδοσφαιρικό κομμάτι της ζωής μου. Είναι ότι πιο όμορφο έχω ζήσει σε στιγμές, ποδοσφαιρικές και μη. Είναι απίστευτο συναίσθημα να αγωνίζεσαι για την πατρίδα και τα χρώματα μας. Να τραγουδάς τον Εθνικό Ύμνο πριν από κάθε παιχνίδι. Είναι η καλύτερη ανταμοιβή για κάθε αθλήτρια και αθλητή. Αισθάνομαι υπερήφανη που είχα αυτή την ευκαιρία και ευελπιστώ να την ξαναέχω και στην Εθνική γυναικών. Γνώρισα απίστευτους ανθρώπους, έκανα φιλίες, ταξίδεψα. Δεν είναι καταστάσεις που συναντάς εύκολα. Κάθε φορά έδινα και την ψυχή μου και θα συνεχίσω να το κάνω, όποτε έχω την ευκαιρία!!!
Εύη Μπέλου






 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια