ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Παρουσία του Υπουργού Μάκη Βορίδη η κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ (φωτο-βίντεο)


Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα σήμερα  στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο

Την εκδήλωση  τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Αττικής και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Μάκης Βορίδης, ο οποίος ήταν και κεντρικός ομιλητής.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φώτης Τσόλκας μετά την κοπή της βασιλόπιτας ανέγνωσε χαιρετισμό του γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος, κ.Στέλιου Κονταδάκη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή, κ.Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος δεν παρέστη στην εκδήλωση μιας και εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση σε άλλη εκδήλωση . Χαιρετισμό απηύθυναν οι  βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και Μάριος Σαλμάς ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι δήμαρχοι Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας και Ναυπακτίας, μέλη της ΝΟΔΕ και κομματικά στελέχη.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του aerafm.gr



Λίγο πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων σε αγροτικά θέματα  και φυσικά και για την εκτροπή του Αχελώου, παρουσία του υπουργού και του γενικού γραμματέα Γ. Στρατάκου, του Περιφερειάρχη, δημάρχων και βουλευτών του Νομού, και του πρόεδρου της Ένωσης Αγρινίου.



Όπως ήταν φυσικό τέθηκε στο Υπουργό το θέμα της εκτροπής του Αχελώου με τον κ.Βορίδη να καθησυχάζει τους Αιτωλοακαρνάνες λέγοντας πως η Κυβέρνηση δεν έχει την βούληση να πάει κόντρα στις αποφάσεις του ΣτΕ αλλά να μπει φρένο στην υπερεκμετάλλευση των υδάτων «θα πρέπει να σταματήσουμε να τραβάμε νερό από το υπέδαφος και πρέπει να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των επιφανειακών μας υδάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.Επίσης στη σύσκεψη τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τα αρδευτικά έργα στην περιοχή ενώ ο κ.Βορίδης διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κανείς απολύτως λόγος ανησυχίας για την ανθρώπινη υγεία από την Αφρικανική πανώλη των χοίρων και πως το Υπουργείο παρακολουθεί το θέμα.





Μετά την κοπή της πίτας έγιναν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Φώτη Τσόλκα, τους δυο βουλευτές του Νομού ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός.





Ο κ.Βορίδης στην αρχή της ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε, και τόνισε ότι εμείς δεν έχουμε το μαγικό κουμπί αλλά μέσα από σοβαρή δουλεία και συνέπεια θα έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα.  Ότι λάθη προκύπτουν το σημαντικό είναι να τα αναγνωρίζεις και να τα διορθώνεις όπως τόνισε χαρακτηριστικά.



Στην συνέχεια έκανε αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 και τόνισε την σημαντική νίκη της ΝΔ σε ευρωεκλογές, εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές κάνοντας λόγο για καθαρή εντολή με αυτοδυναμία, αλλά και με μεγάλη ευθύνη και ανέφερε: Σκεφτείτε πως για πρώτη φορά είναι δεξιός περιφερειάρχης σε εκδήλωση της ΝΔ για να καταλάβετε πόσο σπουδαία είναι η νίκη του Ν. Φαρμάκη.



Ο κ. Βορίδης με μεγάλη πολιτική εμπειρία και γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μίλησε για όλα όσα ταλανίζουν το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας. Ειδική αναφορά έκανε στη χαμηλή τιμή του ελαιολάδου και στην πιθανότητα συνεργασίας μας με την Ισπανία, έκρινε αναγκαία την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ και αναφέρθηκε στην αρχική συμφωνία που επετεύχθη πριν από λίγες ημέρες για τη διεπαγγελματική ένωση φέτας.



Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που εγείρουν η κλιματική αλλαγή και η άνοδος του ανταγωνισμού που επιτάσσουν τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου εστιασμένο στην λελογισμένη χρήση των φυσικών πόρων, την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την μείωση του κόστους παραγωγής με στροφή σε νέες καλλιέργειες.



Η αγροτική παραγωγή αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας. Ευλογημένος τόπος η Ελλάδα αλλά οι παραγωγοί νιώθουν αδικημένοι.



Ζούμε σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς όπου οι δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης καθορίζουν τον παιχνίδι των τιμών και των προϊόντων. Η πολιτεία αυτό που μπορεί να κάνει είναι να παρέχει τα εργαλεία εκείνα στους παραγωγούς τα οποία θα τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να είναι ανταγωνιστικοί και ικανοί να βγαίνουν κερδισμένοι από το παιχνίδι αυτό. Η Ελλάδα είναι τόπος ευλογημένος με τεράστια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εγώ προσωπικά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσουμε τα απαραίτητα όπλα στους αγρότες μας. Είναι στο χέρι τους να τα εκμεταλλευτούν για να ανοίξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης και βιωσιμότητας.



Τέλος μίλησε και για την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς που έχει κλονιστεί μέσα από τις μεγάλες υποσχέσεις του παρελθόντος που απέτυχαν και μας ανάγκασαν να περάσουμε σε μια νέα πραγματικότητα, όπου με ρεαλισμό, αλήθεια και σκληρή δουλειά πρέπει να έχουμε σαν γνώμονα το όφελος των επόμενων γενεών και τη συνέχεια του έθνους μας.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια