ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Απεργιακή κινητοποίηση και πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό (φωτο)


Με την συμμετοχή φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας η απεργιακή συγκέντρωση   που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στο πλαίσιο Πανελλαδικών κινητοποιήσεων  ενάντια στο νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης ,ενώ χαιρετισμό απήχθησαν ο Μάκης Σαμαράς  Πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ Αιτ/νιας-μέλος του Ε.Κ.Α  και ο Σπύρος Κοτοπούλης Πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτ/νιας.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου


Μερικά από τα αιτήματα :

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα μας τα προϊόντα, το γάλα, το κρέας, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης, για όλους τους φτωχούς αγρότες (με εισόδημα ως 12.000€).

Αφορολόγητο πετρέλαιο για τα αγροτικά μας μηχανήματα και οχήματα, ώστε να επιτευχθεί ορισμένη μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο εισόδημα για όλους με εισόδημα ως 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

ΕΛΓΑ 100% κρατικός, με πλήρη προστασία της παραγωγής, που να αποζημιώνει, με αλλαγή του υπάρχοντος κανονισμού και του χαρακτήρα του, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή για τους φτωχούς αγρότες και το ζωικό κεφάλαιο για τους αντίστοιχους κτηνοτρόφους Όχι στα νέα αντιδραστικά αναθεωτικά σχέδια εξωραϊσμού και αποδοχής της ΚΑΠ που μας ξεκληρίζει, πάλη για την ανατροπή της.

Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας και μείωση των εισφορών κλάδου σύνταξης και αποσύνδεσή τους από το κατώτερο μεροκάματο του εργάτη.

Οι ασφαλιστικές εισφορές να εκπίπτουν από το φορολογητέο και ασφαλιστέο εισόδημα. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

 Συντάξεις αξιοπρέπειας, άμεσα κατώτερη 600 ευρώ καθαρά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Στελέχωση των κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων στην ύπαιθρο απέναντι στην εγκατάλειψη και υποστελέχωσή τους”.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια