ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δήλωση Νίκου Καζαντζή για την Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου 1821

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike καζαντζής

Η αναφορά στα μεγάλα εκείνα γεγονότα της Αρχής μας, θα πρέπει να βιώνεται στο σήμερα όχι ως επετειακό συμβάν, ή απλώς ως άσκηση μνήμης, αλλά ως σπουδή για την επανεκκίνηση του λαού μας, με την χρησιμοποίηση των δυνατοτήτων του στο νυν, με τους όρους που εκείνα τα φωτεινά πρόσωπα της Αρχής μας, μας όρισαν, για να δώσουμε ένα σχήμα πατρίδας.
Κάθε ξεκίνημα θα πρέπει να αφετηριάζεται από τις ορίζουσες εκείνης της ανώτερης σύνθεσης κοινωνικού βίου και πολιτειακής ανάτασης.
Πυρήνας και σώμα των καταστατικών χαρτών αποτελούσε ο σεβασμός στην αξία του ανθρώπου και στο αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα αδούλωτης ζωής.
Όλα τούτα ήταν το νήμα που διέτρεξε τον αγώνα του Έθνους και κατέστησε οικουμενικά το παράδειγμά του ως την πιο υψηλή έκφραση πνεύματος και δημιουργικής αντίστασης στη βία και τον σκοταδισμό, σωστό μέτρο κοινωνικής και συνειδησιακής ευθύνης, που χωρίς αυτό, δεν καταξιώνεται καμία πολιτική δράση.
Σήμερα, με την πολυειδή φαλκίδευση της ελευθερίας και όσων στοιχείων συγκαθορίζουν την ταυτότητά μας, είναι αξεπέραστη ανάγκη να εμπνευσθούμε και πάλι από το παράδειγμα ανδρείας, συλλογικότητας και άοκνου αγώνος.
Είναι τούτο που θα λειτουργήσει ως μίτος για την έξοδο από τον σκιώδη λαβύρινθο.
Ως έθνος πάντοτε στις δύσκολες ώρες ήμασταν ενωμένοι και το μοναδικό αποτέλεσμα για μας θα είναι η νίκη έναντι κάθε εχθρού, είτε ορατού είτε αόρατου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ»
Αγρίνιο, 24-3-2020

Νικόλαος Καζαντζής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια