ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Π.Δ.Ε : 554.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ενίσχυση δομών υγείας

Περιφέρεια Δ.Ελλάδας:Επίσκεψη στα εργοστάσια ντοματοπολτού. | Νέα ...

Σε ενίσχυση των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, προχωράει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία μετά από ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (πραγματοποιήθηκε έκτακτη και δια περιφοράς συνεδρίαση) διαθέτει το ποσό των 554.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την περαιτέρω θωράκιση των νοσοκομειακών δομών υγείας έναντι της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Δικαιούχοι είναι τα Νοσοκομεία:

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», 

Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», 

Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και

Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. 

Τα έργα αφορούν σε προμήθειες εξοπλισμού κλινών ΜΕΘ και αναπνευστήρων που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ετοιμότητα των νοσοκομειακών μονάδων της Περιφέρειας ώστε να ανακουφιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να ανταποκριθεί στις τρέχουσες έκτακτες καταστάσεις.

Αναλυτικότερα, τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι:
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»: 142.000,00 €

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΗΣ Μ.Ε.Θ. TOY Γ.Ν.ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ-Ν.Μ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΟΥ SARS - CoV 2: 110.000,00 €

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»: 100.000,00 €

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ – Ν.Μ. ΠΥΡΓΟΥ: 202.000,00 €

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, έθεσε στο επίκεντρο της δράσης της, δύο στόχους:

Πρώτον, την πλατιά ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, καθώς και την οργάνωση της λειτουργίας των υπηρεσιών της με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων  αλλά και την εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών
Δεύτερον, την ουσιαστική και με μεγάλες ταχύτητες, στήριξη του τοπικού συστήματος υγείας. Γιατί  ξέρουμε ότι τα ελλείμματα είναι πολλά και χρόνια, όμως πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να παραμένει θεατής, αλλά να σπεύδει και να καλύπτει όσες ανάγκες μπορεί. Γιατί ξέρουμε επίσης ότι η ενίσχυση των υγειονομικών υποδομών αποτελεί την πιο κρίσιμη ίσως παράμετρο για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλά γιατί ξέρουμε και κάτι άλλο:  Ότι κάθε έργο που αφορά τον τομέα της Υγείας, είναι ένα έργο και για την επόμενη μέρα. Ένα έργο που θα μείνει και θωρακίζει την περιοχή μας και στο μέλλον.

Σήμερα λοιπόν, με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο θέλω στο σύνολό του να ευχαριστήσω για την ομόψυχη στάση του, κάναμε ένα βήμα στήριξης των νοσοκομείων μας: Χρηματοδοτούμε τη δημιουργία νέων ΜΕΘ αλλά και την ενίσχυση εξοπλισμού των υφιστάμενων ΜΕΘ. Και διαβεβαιώνουμε τους μεγάλους πρωταγωνιστές της μάχης κατά του κορωνοϊού, τους γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και το σύνολο των πολιτών, ότι δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο να ενισχύουμε τη δημόσια υγεία.

Μάλιστα, η Περιφέρεια έχει ήδη κάνει την προεργασία και είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε χρηματοδότηση νέων διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ του κορωνοϊού, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την επιτροπή των ειδικών.
Πέραν τούτων, όμως: Από σήμερα θέτουμε και έναν τρίτο και επίσης μεγάλο στόχο: Τη δημιουργία μιας μεγάλης πανστρατιάς προσφοράς στη Δυτική Ελλάδα!

Οι ανάγκες σε υποδομές, σε είδη και υλικά πρώτης ανάγκης, ακόμα και σε ανθρώπινο δυναμικό, παραμένουν μεγάλες. Γι’ αυτό ζητάω από το σύνολο των φορέων, των οργανώσεων και των επιχειρήσεων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, της περιοχή μας, να συμβάλλουν με τον τρόπο και στον βαθμό που ο καθένας μπορεί, μέσα από την ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr). Τώρα, είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι κανένας δεν είναι - και δεν θα μείνει - μόνος του. Είναι η ώρα της μεγάλης ανάγκης, αλλά και της μεγάλης ενότητας. Σε αυτή τη μάχη, όπως και σε όσες ακολουθήσουν, είμαστε όλοι μαζί.  Για μια Δυτική Ελλάδα των ανθρώπων. Νικήτρια και πρωταγωνίστρια σε όλα τα επίπεδα!».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια