ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παρέμβαση της Παράταξης Καζαντζή για θέματα υγείας,οικονομίας και ασφάλειας

Νίκος Καζαντζής :Η σωστή ενημέρωση συνεχίζεται... | Νέα από το ...

Η παράταξή μας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ», λόγω των τελευταίων γεγονότων, έχει λάβει πολλές κλήσεις και οχλήσεις από συνδημότες μας, για διάφορα θέματα, που αφορούν είτε την τοπική είτε την κεντρική εξουσία.

    Η θέση μας για αυτά που έχουν ήδη θιγεί όμως θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου να πάρει θέση σε αυτά:

1. Για το θέμα της απολύμανσης των κοινοχρήστων χώρων και των κάδων. Κατανοούμε ότι σε αυτήν την συγκυρία είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες του Δήμου, όμως θα πρέπει να γίνεται απολύμανση επιλεκτικά καθημερινά, σε διαφορετικά σημεία, ώστε να μην δημιουργούνται εστίες μόλυνσης. Ήδη θέσαμε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ηλεκτρονικά ως ερώτημα – ανακοίνωση, δεδομένης της συνεδρίασης διά περιφοράς (και όχι με τηλεδιάσκεψη) προκειμένου να δοθεί η αντίστοιχη σημασία και προτεραιότητα σε αυτό.

2.  Πρέπει να αξιοποιηθεί η προσπάθεια που άρχισε το 2015 για την ψηφιοποίηση και την ψηφιακή εν γένει  τεχνολογία στον Δήμο Αγρινίου, όπερ και η ΚΕΔΕ υποστηρίζει και σηματοδοτεί, ώστε να εισέλθουμε, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, στην εποχή των συνεδριάσεων διά τηλεδιάσκεψης, όταν αυτό είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο.
3. Πρέπει να δοθεί λύση στα Δάνεια, η οποία να είναι άμεση. Αν δεν μπορεί να γίνει μείωση ή ψαλίδισμα στις δόσεις, για να εναρμονιστούν με την κρίση και τα χαμένα έσοδα, πρέπει να γίνει μετατόπιση και όχι μόνο αναστολή της πληρωμής τους. Να πάνε δηλαδή οι δόσεις και όλο το δάνειο τόσο μεταγενέστερα όσο θα κρατήσει η κρίση και ίσως και στο διπλάσιο χρόνο.

4. Είναι πασιφανές ότι η Ελληνική Οικονομία θα περάσει δύσκολες ώρες. Θα πρέπει να γίνει νέα πρόβλεψη ώστε να λάβουν όλοι βοήθημα στο μέτρο του εφικτού. Εξάλλου, και όσοι θεωρητικά εργάζονται, ουσιαστικά δεν έχουν συναλλαγές. Υπάρχουν κλάδοι και στο Αγρίνιο, οι οποίοι θα πληγούν ανεπανόρθωτα.

5. Πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα της εγκληματικότητας. Να αυστηροποιηθούν οι ποινές, γι' αυτό το χρονικό διάστημα, για τα εγκλήματα κατά της περιουσίας και σε ό,τι άλλο κριθεί αναγκαίο διότι μετά την έλλειψη εποπτείας των περιουσιακών τους στοιχείων, λόγω του περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων, αρκετοί συνάνθρωποί μας έχουν υποστεί κλοπές από ασύδοτους και αδίστακτους. Η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει ταυτόχρονα τα πάντα.

                                        ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
                          ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
                                        Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

                                           ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια