ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Αγρινίου


Αποτέλεσμα εικόνας για AGRINIOLIKE ΣΧΟΛΕΊΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Αγρινίου (ΕΣΓΚΑ), με αφορμή την σοβαρή κρίση του κορωνοϊού και το κλείσιμο όλων των σχολείων, κατά τη συνεδρίασή του της 10/03/2020 με κύριο θέμα το παραπάνω και αφού έλαβε υπ’ όψιν:

α) τις σχετικές ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Δυτ. Ελλάδας και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)
β) τις μέχρι σήμερα επιστημονικές ανακοινώσεις και τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία και
γ) την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Αγρινίου και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας,
κάνει τις παρακάτω προτάσεις για την καλύτερη πρόληψη πιθανών κρουσμάτων κοροναϊού και για την καλύτερη προστασία μαθητών και εργαζομένων στα σχολεία μας:


1. Άμεση κρατική χρηματοδότηση των δήμων της χώρας και του δήμου Αγρινίου για την παροχή ουσιαστικής ενίσχυσης των σχολείων με αγορά φαρμακευτικού υλικού και προληπτικού υλικού (φάρμακα, αντισηπτικά, χαρτομάντιλα, σαπούνια, κ.λπ. είδη απολύμανσης και καθαριότητας).
2. Επαναληπτικός ψεκασμός και σωστή απολύμανση με την προβλεπόμενη διαδικασία και υλικά, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου, για όσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αλλά και μετά το άνοιγμά τους ανά τακτά διαστήματα μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
3. Μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ώστε να διατηρούνται καθαρά κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους.
4. Δωρεάν και πλήρη εμβολιασμό και ιατρικό έλεγχο όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων Υγείας, με ευθύνη των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένος ο γονέας ή ποιος είναι ο φορέας ασφάλισής του.
5. Διασφάλιση της πλήρους αποζημίωσης των προκαταβολών για τις εκδρομές οι οποίες ακυρώνονται και έχουν δοθεί από τους γονείς των μαθητών.
6. Διασφάλιση της πλήρους και απαρέγκλιτης εφαρμογής του εξαγγελθέντος μέτρου της άδειας ειδικού σκοπού (γονικής), σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και η βελτίωσή του με πρόβλεψη περισσότερων ημερών αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τα παραπάνω και η πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας, με ψυχραιμία και σύνεση στις δραστηριότητες και μετακινήσεις μας, θεωρούμε κι εμείς ότι θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου και στον περιορισμό του.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                         Αποστόλης Γούναρης                                                   Κώστας Τσόλκας



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια