ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Ελλάδας :Επιβεβλημένη η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων της Περιφέρειας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike σχολεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, με αφορμή τα διαπιστωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο ΠΠΝΠ Ρίου καθώς και των υπόπτων κρουσμάτων στην ευρύτερη περιφέρεια Δυτ.Ελλάδος, εκφράζει έντονα την ανησυχία της, ως προς την εξάπλωση του ιού στα σχολεία της Περιφέρειάς μας.

  Η απόφαση του Υπουργείου για αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Περιφέρειας στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, θεωρούμε πως ήταν επιβεβλημένη και ευελπιστούμε πως θα συνεχιστεί η εφαρμογή μέτρων πρόληψης, με αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν με κύριο γνώμονα την προσπάθεια περιορισμού και ελέγχου της νόσου  πριν υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση  του νέου ιού.

Η αναστολή λειτουργίας  των σχολείων θεωρούμε πως θα πρέπει να συνεχιστεί με σκοπό την πρόληψη που πάντοτε είναι πολύ πιο εύκολη και σημαντική από την θεραπεία, διότι αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία, θα κυριαρχήσει ο πανικός με τις συνέπειες να είναι  ανυπολόγιστες.

  Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις σύμφωνα με την ενημέρωση από όλους τους αρμόδιους φορείς και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την υγεία των μαθητών-γονέων, προτείνει την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας μας επ’ αόριστον μέχρι να λήξει ο συναγερμός και να συνεχίσουμε όλοι τις ζωές μας.

Το μόνο που χαθεί είναι μερικές ώρες διδασκαλίας κι  αυτό δεν μπαίνει ποτέ σε ζυγαριά με το ενδεχόμενο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Για το Δ.Σ.
                   Ο                                                                                 Η
             Πρόεδρος                                                                Γ.Γραμματέας
Παρασκευόπουλος Δημήτριος                                           Σαββανή Σάντρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια