ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Έλεγχοι και προσαγωγές για άνοιγμα καταστημάτων εστίασης

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress αστυνομία

Αστυνομική επιχείρηση έγινε σήμερα το πρωί στο Καινούργιο μετά από καταγγελίες στην Δ.Α Ακαρνανίας για παραβίαση της απαγόρευσης και άνοιγμα καταστημάτων εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αστυνομικοί μετά από ελέγχους προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων όπως ορίζει η νομοθεσία.

Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα τα ξημερώματα όλα τα καταστήματα εστίασης πρέπει να παραμείνουν κλειστά ,εκτός από τα καταστήματα που έχουν δηλωμένο ΚΑΔ στην εφορία delivery και take away.

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τα “λουκέτα”, λέγοντας πως “κλείνουν όλα τα μαγαζιά που έχουν άδειες τραπεζοκαθισμάτων εστιάσεως”.

Να σημειωθεί εδώ πως όπως σας έχει ενημερώσει το newsit.gr, το μόνο που θα επιτρέπεται θα είναι το delivery και το take away, ωστόσο εδώ υπάρχει μια συνθήκη που σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Live News στο Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Όλα τα καταστήματα που έχουν την άδεια να κάνουν delivery μπορούν να το κάνουν, χωρίς να έχουν πάνω από 5 άτομα στην ουρά για take away. Δεν πρέπει να συγχρωτιζόμαστε πολλοί άνθρωποι σε μικρό χώρο για πολλή ώρα.

Δεύτερον: Υπάρχουν καταστήματα με άδεια τραπεζοκαθισμάτων που δεν έχουν δηλώσει την δυνατότητα delivery και take away στην εφορία. Αυτά τα καταστήματα έχουν δύο επιλογές:

Πρώτη επιλογή να κλείσουν. Αν γίνει αυτό, θα έχουν αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων μέχρι τον Ιούνιο όπως έχει νομοθετηθεί,

Εάν όμως θέλουν να κάνουν delivery γιατί δεν θέλουν να κλείσουν, θα μπορούν να το κάνουν από αύριο και θα έχουν ένα μήνα περιθώριο για να το δηλώσουν στην εφορία”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια