Γιώργος Καραμητσόπουλος :Η αλυσίδα της πρόληψης δεν πρέπει να σπάσει από κανέναν

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike Καραμητσόπουλος

Ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο μια πανδημία που έχει ήδη περισσότερους από 5000 νεκρούς.

Η χώρα μας βρίσκεται μόλις στην αρχή ενός δύσκολου αγώνα απέναντι στην πανδημία με όλους τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό των νοσοκομείων στις επάλξεις.

Πιστεύουμε πως αυτή τη κρίσιμη ώρα και για τη χώρα μας δεν είναι κατάλληλη η στιγμή ούτε για απόδοση ευθυνών για τις μεγάλες ελλείψεις και αδυναμίες του συστήματος υγείας ούτε βέβαια για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση.

Αυτή η ώρα είναι ώρα συστράτευσης, συνεργασίας και κοινής προσπάθειας όλων των Ελλήνων ώστε να ξεπεράσουμε τη δραματική κατάσταση με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Τα προληπτικά μέτρα της κυβέρνησης είναι επιβεβλημένα, κάποια θα μπορούσαν να παρθούν και νωρίτερα. Στόχος τους είναι να καθυστερήσουν και περιορίσουν την ραγδαία εξάπλωση του ιού ώστε να μη καταρρεύσει το σύστημα υγείας και να μη ζήσουμε καταστάσεις όπως της Ιταλίας.
Για να γίνει όμως αυτό είναι σημαντική η ατομική ευθύνη του καθενός από μας.

Πρέπει να καταλάβουμε, πριν να είναι πολύ αργά, ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε τη ζωή μας με τον ίδιο τρόπο σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αλλά να την προσαρμόσουμε στα νέα δεδομένα.
Κανένας δεν εξαιρείται από αυτό. Κανένας πολίτης, κανένας θεσμός, ούτε βεβαίως η Εκκλησία δεν επιτρέπεται να είναι υπεράνω των προληπτικών μέτρων για την προστασία της κοινωνίας. Σε μια δημοκρατία όλοι οφείλουν να συμμορφώνονται στις αποφάσεις της εκλεγμένης κυβέρνησης ιδίως όταν βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας.

Γιατί το να αγνοούμε τα μέτρα πρόληψης δεν είναι πράξη ανδρείας. Αντιθέτως πράξη ανδρείας είναι να αγωνιζόμαστε για το κοινωνικό σύνολο. Το να τηρούμε με σχολαστικότητα τα μέτρα και τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς είναι μια σπουδαία πράξη ευθύνης και ανθρωπιάς για την κοινωνία, τους φίλους μας, την οικογένεια μας, τον εαυτό μας.

Η αλυσίδα της πρόληψης δεν πρέπει να σπάσει από κανέναν.


ΥΓ1.  Η κυβέρνηση απαιτείται να καλύψει άμεσα όλες τις ανάγκες των Δημοσίων δομών υγείας σε ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό καθώς και σε εξοπλισμό λαμβάνοντας υπόψη και τις απαιτήσεις της σημερινής έκτακτης κατάστασης.

ΥΓ2.  Η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει με κάθε τρόπο τη συμμόρφωση όλων, της Εκκλησίας συμπεριλαμβανομένης, στα προληπτικά μέτρα που εξήγγειλε.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.