ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Διαψεύδει η κυβέρνηση ολική απαγόρευση κυκλοφορίας! Πάντα ανοιχτά σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, βενζινάδικα


Οι δρόμοι δεν πρόκειται να κλείσουν ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση! Νέα μέτρα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. Ανοιχτοί οι φούρνοι, σε καραντίνα 14 ημερών υποχρεωτικά όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό.


Ο Στέλιος Πέτσας έχει μπει σε καραντίνα, καθώς η σύζυγός του έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό και το briefing σήμερα (16.03.2020) έγινε από την Αριστοτελία Πελώνη, την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο. Και φυσικά περιείχε νέα μέτρα!

Από την πρώτη στιγμή, η Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάρισε ότι όσα ακούγονται περί ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν ευσταθούν. Δεν πρόκειται να κλείσουν οι δρόμοι. “Oι φήμες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτείνουν τη σύγχυση και συνιστούν παραπληροφόρηση. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη και ζήτησε να επικρατήσει ψυχραιμία.

Ξεκαθάρισε ότι εκτός από τους δρόμους, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Θα κλείσουν όμως από την Τετάρτη όλα τα μαγαζιά εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης. Όπως είπε “η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα – στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά”.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς. Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνονται είναι πως καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Digital Solidarity, συμφωνήθηκε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης, η παροχή δωρεάν ειδικού συνδρομητικού περιεχομένου με συγκεκριμένους παρόχους.

Click4more Τεστ για κορονοϊό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό, ενώ και ιδιώτες θέτουν τις δυνατότητές τους στην υπηρεσία του Δημοσίου. Ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ διατίθεται επιχειρησιακά στο ΕΣΥ για νοσοκομειακή κάλυψη περιπτώσεων της νόσου του κορονοϊού. Εκμισθώνεται σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥ, το Ιδιωτικό Κέντρο ΑΤΤΙCΑ στην Ελευσίνα, για τις έκτακτες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊου.

Τεστ και ο Μητσοτάκης
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το αν ο πρωθυπουργός έκανε τεστ για κορονοϊό δεδομένου ότι η σύζυγος του κυβερνητικού έχει βρεθεί θετική απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο, έχει κάνει τεστ, έχει βρεθεί αρνητικός, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.

Δείτε την ενημέρωση από την Αριστοτελία Πελώνη


Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ΠΝΠ προβλέπει:

Η εφαρμογή γενικότερων προληπτικών δράσεων όπως η αποτροπή της εισόδου πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην επιχείρηση, μέτρα αυτοπροστασίας των εργαζομένων, η τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πελατών και η αποφυγή χρήσης μετρητών.
Η εφαρμογή επιπλέον νομικών συνεπειών, για τους παραβάτες της εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού. Θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 σε όσους, δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα.
Η καταγραφή αποθεμάτων για την επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό υποχρεούνται να υποβάλουν στην αρμόδια Αρχή, εντός δύο ημερών, στοιχεία αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια. Η μη υποβολή ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης θα επιφέρει κατασχέσεις και διοικητικά πρόστιμα από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Δίνεται η δυνατότητα να διενεργούνται προμήθειες με απευθείας ανάθεση σχετικά με την υποστήριξη σε υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα, έκτακτο προσωπικό και υπηρεσίες υποστήριξης του τηλεφωνικού κέντρου της γραμμής 1520 (Γραμμή Καταναλωτή), καθώς και των υπηρεσιών με αρμοδιότητες ελέγχου που υπάγονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επιπλέον οποιαδήποτε αναθέτουσα αρχή δύναται να προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας.

Δίνεται η δυνατότητα επίταξης για χρονικό διάστημα έως έξι μήνες, κινητών, αναλώσιμων και μη, τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και εμπίπτουν στην έννοια του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, των μέσων ατομικής προστασίας και των φαρμάκων.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δύναται να συνάπτει συμβάσεις για απευθείας ανάθεση υπηρεσιών για την εξέταση δειγμάτων σε ιδιωτικούς φορείς παροχής υγείας.

Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας υποχρεούνται να μεταδίδουν ενημερωτικά μηνύματα διάρκειας έως ενός λεπτού για την προστασία της δημόσιας υγείας και τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Η συγκεκριμένη μετάδοση διενεργείται δωρεάν και απαλλάσσεται από κάθε τέλος.

πηγή:newsit.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια