ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike εμπορικός

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9-3-2020 σύσκεψη – ενημέρωση στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας με θέμα την μετάδοση του κορωνοϊού και τα μέτρα πρόληψης που επιβάλλεται να ληφθούν.

Ο Σύλλογός μας ( Ε.Σ.Α.) εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη αυτή με δύο μέλη του Δ.Σ.
Η ενημέρωση και η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε κυρίως θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πρακτικής φύσης και εστιάστηκε στη συλλογική αλλά και κυρίως στην ΄΄ατομική΄΄ ευθύνη που οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Το Συμβούλιο του Συλλόγου μας απευθύνεται στα μέλη του αλλά και στο σύνολο των εμπόρων της πόλης και τονίζει:

Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενημερωμένοι μέσα από αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης που θα πηγάζει από επίσημους θεσμικούς φορείς και αυτή είναι εύκολα διαθέσιμη πλέον και μπορεί να αναζητηθεί με πολλούς τρόπους (ιστοσελίδες αρμόδιων φορέων, ΜΜΕ, ηλεκτρονικούς και έντυπους τρόπους επικοινωνίας, κλπ.). Η γνώση είναι δύναμη.

Να τηρούμε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας που απαιτούνται με σχολαστικότητα και συνέπεια.
Η ΄΄ατομική΄΄ ευθύνη (ατομική υπευθυνότητα λέμε εμείς) είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τις ευπαθείς ομάδες, τους πελάτες μας, το κοινωνικό σύνολο εν γένει.
Το πρόβλημα (τα κρούσματα του ιού) είναι στην γειτονιά μας και με πολύ μεγάλη πιθανότητα θα έρθει και στο σπίτι μας (στον νομό και την πόλη μας).

Οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι. Ο πανικός είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του κορωνοϊού. Με την αξιόπιστη ενημέρωση και την υπεύθυνη στάση μας θα αποτρέψουμε την διασπορά και θα μετριάσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις επιπτώσεις στην ζωή αλλά και στην δουλειά μας.

Υ.Γ. 1: Για κάθε επιπλέον πληροφορία οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Υ.Γ. 2: Όσον αφορά την δουλειά μας και τις σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο μας όπως επίσης και στα μέτρα ανακούφισης που απαιτούμε να ληφθούν άμεσα από την κεντρική κυβέρνηση, το Δ.Σ. θα επανέλθει σύντομα με νέο Δελτίο Τύπου.   
                                                                         
 ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια