ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σεισμός Πάργα: Τρεις τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές σε σπίτια και δρόμους



Τρία άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, από τον ισχυρό σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα κοντά την Πάργα και ταρακούνησε ολόκληρη την Ήπειρο. Παράλληλα, ξεκινά η καταγραφή των ζημιών, που φαίνεται ότι είναι πολλές.


Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης epiruspost, ενώ λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί ολοκληρώθηκε συνεδρίαση του συντονιστικού της περιοχής που συνήλθε στο Καναλάκι και έκανε την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Πολλές υλικές ζημιές
Κλιμάκιο του ΤΑΣ Κοζάνης θα ξεκινήσει άμεσα την καταγραφή των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από την ισχυρή δόνηση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζοντας σε κατοικίες στο Καναλάκι, την Γλυκή, την Ποταμιά, την Κυψέλη, την Σκαφιδωτή και το Σκοτεινό.

Ορισμένα παλιά σπίτια κατέρρευσαν, ενώ σημαντικά είναι και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο από πτώσεις βράχων. Μηχανήματα ήδη δουλεύουν για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί πως ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα, την Άρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή.


Πηγή: epiruspost/Facebook/ Σπύρος Ράπτης

Ο σεισμός
Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 02:49.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνει πως το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χλμ. και το επίκεντρό της 14 χλμ. ανατολικά -βορειοανατολικά της Πάργας.

Να σημειωθεί πως στις 23:38 το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε ακόμη μία σεισμική δόνηση στην περιοχή.


Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού είχε ένταση 4.3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 14χλμ βορειοανατολικά της Πάργας ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17χλμ.

Πηγή: mypreveza.gr

ρεπορτάζ :cnn.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια