ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Το Ε.Κ.Αγρινίου έθεσε αιτήματα των Καθαριστριών σχολικών κτιρίων & σχολικών τροχονόμων στον Γ.Παπαναστασίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike σχολικοί τροχονόμοι

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου την Τρίτη 3 Μάρτη στο Δημαρχείο προκειμένου να θέσει αιτήματα που απασχολούν τις εργαζόμενες καθαρίστριες σχολικών κτιρίων και τους σχολικούς τροχονόμους.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Α. έθεσε 2 αιτήματα που άμεσα πρέπει να επιλυθούν για τις καθαρίστριες , όπως η πληρωμή κάθε μήνα των συμβασιούχων ( πληρώνονται κάθε τετράμηνο) και την ένταξη στα Β.Α.Ε. όλων των εργαζομένων ( εξαιρούνται από τα Β.Α.Ε. ορισμένες εργαζόμενες με 4ωρη σχέση εργασίας αορίστου χρόνου) .

Για τους σχολικούς τροχονόμους την πληρωμή κάθε μήνα ( πληρώνονται κάθε τετράμηνο) και την προώθηση του αιτήματός τους για αλλαγή σχέσης από εθελοντισμού σε εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα .

Ο κύριος Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την επίλυση των τριών αιτημάτων εντός της εβδομάδας και να προωθήσει άμεσα το αίτημα των σχολικών τροχονόμων για αλλαγή σχέση εργασίας.

Επίσης το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. έθεσε στο Δήμαρχο το ζήτημα με την εξάπλωση του κορονοϊού και στη χώρα μας και πρότεινε ορισμένα μέτρα πρόληψης που ο Δήμος πρέπει να πάρει άμεσα.
Τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα φέρνουν στην επιφάνεια τις χρόνιες ελλείψεις στα σχολεία , τόσο στον εξοπλισμό( υλικά υγιεινής και καθαριότητας) όσο και στο απαραίτητο προσωπικό ( καθαρίστριες, σχολίατροι κ.α ).
Οι ευθύνες βαραίνουν διαχρονικά όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και τη σημερινή.

Να υπάρξει πλήρη ενημέρωση με βάση τις κατευθύνσεις των επιστημονικών φορέων.
Να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση για αγορά υλικού ( χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά , προϊόντα καθαριότητας) .

Να υπάρξει κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων μόνιμο , επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας.

Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ( καθαριστριών , νοσηλευτών, τραπεζοκόμων).

Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Η υγιεινή και η ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία είναι κύριο ζήτημα.

Φυσικά διεκδικούμε από τη πολιτεία να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα συνολικά για την κοινωνία και την επάνδρωση όλων των φορέων υγείας με μόνιμο , επαρκές προσωπικό για την κάλυψη των πάγιων αλλά και των αυξημένων αναγκών .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια