ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κορωνοϊός :Απαγορεύεται να κλείσουν τα συνεργεία και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων,πρόστιμα σε όσους κλείσουν τις επιχειρήσεις τους


Αυστηρά πρόστιμα από 1000 ευρώ και άνω για όσους κλείσουν τα μαγαζιά τους
Σε συνέχεια της χτεσινής αποκλειστικής συνέντευξης της Προέδρου Κας Πρωτογέρου Ε. του Συνδέσμου Εισαγωγέων Εμπόρων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Ε.Α.Α) σήμερα είχαμε δια  στόματός της ίδιας της προέδρου την αρνητική απάντηση του Υπουργείου Εμπορίου για το αίτημα του κλεισίματος των καταστημάτων ανταλλακτικών αλλά και των Συνεργείων, ένα αίτημα όπως φαίνεται ξεκάθαρα και των δύο κλάδων. (Ομοσπονδία ΕΟΒΕΑΜΜ και Σύνδεσμος Σ.Ε.Ε.Α.Α).

Η πρόεδρος κα Κα Πρωτογέρου ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις τον Γ. Γραμματέα Κο Σταμπουλίδη θέτοντας του τα αιτήματα των μελών της για κλείσιμο των καταστημάτων Ανταλλακτικών, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι δεν κλείνουν ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και καταστήματα Ανταλλακτικών.

Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος ανέφερε:

"Κατόπιν πολλών αιτημάτων συναδέλφων, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών συνεργείων επισκευής, το Δ.Σ. του ΣΕΕΑΑ, έχει κατ΄ επανάληψη  θέσει το θέμα του κλεισίματος των καταστημάτων του κλάδου μας στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων.

Για το λόγο αυτό επικοινώνησε με την Πρόεδρο Ελένη Πρωτογέρου ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας  Καταναλωτή κος Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος και επεσήμανε τα εξής

Ο κλάδος των μεταφορών και της επισκευής  οχημάτων είναι ζωτικής σημασίας για την πολιτεία και για το λόγο αυτό, συνεργεία και καταστήματα ανταλλακτικών πρέπει να παραμείνουν ανοικτά!
Τόνισε μάλιστα ότι όποιος επιχειρηματίας κλείσει με δική του πρωτοβουλία την επιχείρησή του, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με Διοικητικές και Οικονομικές κυρώσεις (από 1000 ευρώ και πάνω).

Διευκρίνισε ότι ισχύει και για τις επιχειρήσεις του κλάδου  η τετράμηνη αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων.
Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποζημίωσης του προσωπικού των επιχειρήσεών μας, το ποσό της οποίας όμως θα είναι μικρότερο από εκείνο του προσωπικού των επιχειρήσεων που κλείνουν με εντολή της πολιτείας".
Ακόμη η Πρόεδρος Κα Πρωτογέρου τόνισε προς τους συνάδελφους των καταστημάτων ανταλλακτικών:

Αγαπητοί συνάδελφοι όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα, για αυτό θα πρέπει να είστε σχολαστικοί στα θέματα υγιεινής και προστασίας.

Να αποφεύγετε ευγενικά επαφές και χειραψίες.
Να έχετε σε εμφανές σημείο του πάγκου απολυμαντικό χεριών.
Να υπάρχει συνεχής αερισμός και φυσικό φως (όπου είναι εφικτό) στην επιχείρηση σας.
Να απολυμαίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα επιφάνειες και αντικείμενα.
Να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας και να χρησιμοποιείτε γάντια τα οποία θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε  δύο ώρες.
Αγαπητοί αναγνώστες, βιώνουμε όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις και θα χρειαστεί να επιδείξουμε ψυχραιμία και σύνεση.

Λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις ειδήσεις που σας μεταφέρουμε και εκτιμήστε ο καθένας σας πως θα επιλέξει να κινηθεί επαγγελματικά. Τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν ήδη μεταφέρει την εικόνα της αγοράς προς κάθε κατεύθυνση και πως αυτή αποκρίνεται. Μεταξύ όλων αυτών το φως της δημοσιότητας είδαν και εικόνες από κλειστά Συνεργεία.

Χωρίς να είμαστε νομικοί φίλοι επισκευαστές ΠΡΟΣΟΧΗ. Δημοσιεύουμε όλες αυτές τις πληροφορίες ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν σε όσους έκλεισαν, οι τυχόν επιπτώσεις που ανέφερε ο Γ.Γ. στην Πρόεδρο Ελένη Πρωτογέρου η οποία και αυτή με σοβαρότητα μας τις μετέφερε προς τον συναφή κλάδο των Συνεργείων.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να είστε βέβαιοι ότι θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για τυχόν αλλαγές και εξελίξεις που αφορούν τον επισκευαστικό κλάδο.

Η συντακτική ομάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές θα παραμείνει στις επάλξεις της ενημέρωσης!

ρεπορτάζ : https://tosynergeio.gr/e

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια