ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο "Φωτιά" στο τηλεφωνικό κέντρο της Δ.Α Ακαρνανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress δ.α

"Δοκιμαστική"  είναι για την ΕΛ.ΑΣ η σημερινή ημέρα με τους ελέγχους τήρησης των νέων περιορισμών στην κίνηση των πολιτών.Κύρια επιλογή θα είναι -ανευ απρόπτου- να μην κόβονται πρόστιμα ούτε να οδηγούνται στο Αυτόφωρο οι παραβάτες αλλά οι αστυνομικοί να αρκούνται σε συστάσεις και να ζητούν σε παραβάτες εποχούμενους ή και πεζούς να γυρίσουν πίσω στα σπίτια τους!

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει προσαρμογή κι υπακοή των πολιτών στα νέα κυβερνητικά μέτρα αλλά και να προσδιορισθεί ποιες αιτιολογίες επικαλούνται για να εξακολουθούν να κυκλοφορούν. Όμως αυτή η διαφαινόμενη 24ωρη περίοδος «χάριτος» φαίνεται ότι θα τελειώσει τη Τρίτη το πρωί.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό δυνάμεις της Τροχαίας πραγματοποιούν διεξοδικούς ελέγχους στα διόδια για να διαπιστώσουν τους λόγους μετακινήσεων των πολιτών.

Επίσης δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, της ΔΙΑΣ κλπ  στήνουν δεκάδες «μπλόκα» σε κεντρικούς δρόμους και διόδια  για να ελέγχουν κινούμενα οχήματα (με ενδιαφέρον σε όσα επιβαίνουν άνω των δύο ατόμων μετά την σχετική απαγόρευση) αλλά και σε πεζούς. Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται η αλλαγή των ηχητικών μηνυμάτων από τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ και προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα, με συστάσεις ακόμη και σε μεμονωμένους πολίτες να επιστρέψουν στις κατοικίες τους. Έλεγχοι θα υπάρξουν σε πάρκα και παιδικές χαρές για την παρουσία εκεί πολιτών.

Ωστόσο οι αστυνομικοί εντοπίζουν κενά σε ορισμένους από αυτούς τους ελέγχους ενώ αποδέκτης τέτοιων ασαφειών από πολίτες έγινε και η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.

Όπως ότι στις ηλεκτρονικές υποβολές δηλώσεων μετακινήσεων με SMS δεν αναφέρεται η διεύθυνση του προορισμού των πολιτών (εργασίες, ιατρεία, φαρμακεία , σούπερ μάρκετ κλπ) Κι έτσι δίνονται τα περιθώρια ένας ελεγχόμενος να επικαλεσθεί μετάβαση σε «άσχετες » ή και απομακρυσμένες περιοχές χωρίς οι αστυνομικοί να μπορούν να τον ελέγξουν ουσιαστικά.

Ωστόσο στελέχη επεσήμαναν ότι στόχος της αποστολής των SMS πέρα από την διευκόλυνση των πολιτών, είναι για να υπάρξει-μέσω της σχετικής επεξεργασίας- μία ευχερής στατιστική ανάλυση της συχνότητας των μετακινήσεων, της αναφερόμενης αιτίας και άλλων . Προκειμένου να προσαρμόσουν αναλόγως νέα μέτρα ή να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τυχόν μετάδοση του ιού.

Εν τω μεταξύ την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν πολίτες προκειμένου να εφαρμοσθούν από όλους τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό αλλά και να λυθούν απορίες που έχουν και έτσι το τηλεφωνικό κέντρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας πήρε σήμερα φωτιά και μπλόκαρε στην κυριολεξία!

Σε άλλες περιπτώσεις οι καταγγελίες αφορούν σε πραγματικά περιστατικά όπως οι παρέες νεολαίων σε πάρκα και σε άλλες περιπτώσεις οι καταγγελίες διακρίνονται από υπερβολές, αν φοράνε γάντια υπάλληλοι κ.τ.λ.

Σε πολλές επίσης περιπτώσεις, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δέχεται ερωτήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα, αν μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι και σήμερα πολλοί ήταν οι ηλικιωμένοι που είχαν ένα τουλάχιστο λόγο για να κυκλοφορήσουν στο Αγρίνιο.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφους του aerafm 99,50,Νότης Ρεντίφης στην εκπομπή της Νανάς Θεοδωροπούλου μετά από επικοινωνία με τον  Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας κ.Δημήτρη Γαλαζούλα.

Ο κ.Γαλαζούλας τόνισε ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις που χρειάζονται διευκρινήσεις ,μεταξύ αυτών και ερωτήματα που δημότες έθεσαν στον κ.Ρεντίφη,όπως για το τι ισχύει για όσους θέλουν να μεταβούν σε  συνεργεία αυτοκινήτων ,για όσους θέλουν να  πάνε σε σούπερ μάρκετ που είναι αρκετά χιλιόμετρα εκτός της μόνιμης κατοικίας τους ,καθώς και για τους εργαζόμενους που υπηρετούν στις κατηγορίες που ανήκουν στις εξαιρέσεις ,όπως ένστολοι και εργαζόμενοι στις δομές υγείας ,αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ,οι οποίοι δεν διαθέτουν άδεια οδήγησης και μεταφέρονται από συζύγους ή στενούς συγγενείς,για το τι ακριβώς πρέπει να αναγράφεται στην αιτιολογία της δήλωσης του οδηγού.

Σε γενικές γραμμές πάντως η πλειοψηφία των πολιτών του Αγρινίου  σταδιακά συμμορφώνεται στα μέτρα και  τηρεί τη σειρά προτεραιότητας για την προμήθεια βασικών αναγκών σε σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία κλπ.Βέβαια δεν λείπουν και οι εξαιρέσεις!


πηγή:agrinisoite.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια