ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: Αριστείας το ανάγνωσμα …Εδάφιον 2

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: Τα Ψεύτικα Τα Λόγια Τα Μεγάλα | Νέα από το ...

Η κυβέρνηση και ενώ η Βουλή υπολειτουργεί συνεχίζει τις βαθιά συντηρητικές και αντικοινωνικές πολιτικές της με νομοσχέδια που προωθεί προς ψήφιση. Συγκεκριμένα:

Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και παρά τις οξείες αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων, εισάγονται διατάξεις που αφορούν μεταξύ άλλων:
Ø Εξυπηρετήσεις στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός».
Ø Ξεπούλημα του ποσοστού του δημοσίου στα δίκτυα ηλεκτρισμού (ΑΔΜΗΕ) -από τις πλέον
κερδοφόρες επιχειρήσεις με πλειοψηφία του δημοσίου.
Ø Νομιμοποίηση αυθαιρέτων που δεν έχουν κτιστεί, κατάργηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ελέγχου.
Ø Κατάργηση υπηρεσιών περιβάλλοντος και φορέων προστατευόμενων περιοχών.
Ø Παρεμβάσεις σε δάση χωρίς έγκριση των δασικών υπηρεσιών.
Ø Δεκάδες φωτογραφικές ρυθμίσεις και εξυπηρετήσεις σε ημέτερους.
Επίσης δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το άλλο μεγάλο Κόλπο Γκρόσο (colpo grosso) της κυβέρνησης, όπου κατόπιν σχετικής καταγγελίας περιβαλλοντικών οργανώσεων το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέταξε στον αναπτυξιακό νόμο την υπερμεγέθη ξενοδοχειακή μονάδα γνωστής εταιρίας πλησίον της Ακρόπολης για οικονομική στήριξη ύψους 3.370.000,00 ευρώ από το κράτος. Αυτό λαμβάνει χώρα 4 μήνες αφότου η αδειοδότηση της συγκεκριμένης μονάδας, κατέπεσε τον Νοέμβριο του 2019 στην ολομέλεια του ΣτΕ, με Πρόεδρο τη σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου.

Το ζήτημα λαμβάνει άλλες διαστάσεις όταν γίνεται γνωστό ότι, ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε την εταιρία ενώπιον του ΣτΕ ήταν ο σημερινός Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης.
Ø Την ώρα δε που ο ελληνικός τουρισμός υφίσταται συντριπτικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Τουρισμού νομοθετούν με την ΠΝΠ της 13ης Απριλίου 2020, την εκχώρηση του δικαιώματος απευθείας ανάθεσης συμβάσεων τουριστικής προβολής και δημοσίων σχέσεων της χώρας μας, σε μία μόνο εταιρεία αποκλειστικά, τη Marketing Greece, βαφτίζοντας «έκτακτη ανάγκη» με πρόσχημα τον κορονοϊό, παρακάμπτοντας την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις στοιχειώδεις διαδικασίες διαφάνειας και τους κανόνες ανταγωνισμού. Τα έργα και οι ημέρες τους συνεχίζονται και η κρίση είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για αρπαχτές ημετέρων. Θα επανέλθουμε!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μεσολογγίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια