ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού η Αιτωλοακαρνανία και άλλοι 4 νομοί


Για πρώτη φορά χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σ. Τσιόδρας δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας.
Ωστόσο μόνο την Παρασκευή θρηνήσαμε 10 νεκρούς, (63 συνολικά) με τον κορωνοϊό να επιβεβαιώνει την προειδοποίηση του κ. Τσιόδρα πως αν εφησυχάσουμε ο ιός θα μας διαλύσει.

Στην «Ημερήσια έκθεση» του ΕΟΔΥ που εκδόθηκε χθες τα στοιχεία αφορούν σε περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον κορωνοϊό με βάση δεδομένα που δηλώθηκαν και καταγράφηκαν μέχρι τις 15:00 της 3ης Απριλίου.

Μόνο στο Star: Πώς «λειτουργεί» το ελπιδοφόρο νέο πειραματικό φάρμακο

Έτσι, σύμφωνα με αυτά, τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 99. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.613 (ημερήσια μεταβολή +6,5%), εκ των οποίων 54,4% άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 92 (76,9% άνδρες).

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το τεστ που δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά

Οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο είναι οι εξής:




Από το σύνολο των 1.613 κρουσμάτων, 335 (20,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 563 (34,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 95 ετών).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα (σ.σ.: 3 Απριλίου, ώρα 15:00), στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 22.437 κλινικά δείγματα.

ρεπορτάζ :star.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια