Νεοχώρι-Αιτωλικό :«Μικροσκόπιο» σε γνωστούς και επισκέπτες γιατρού,το λέει ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε

Η 6η ΥΠΕ για την παραίτηση Δ.Μιχάλη | Νέα από το Αγρίνιο και την ...

Τρία περιστατικά κορονοϊού διαγνώστηκαν ήδη στο περιβάλλον του γιατρού από το Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας που διατηρεί ιατρείο στο Αιτωλικό.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στο περιβάλλον του ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε το νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Ο γιατρός νοσηλεύεται στη Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται τα κρούσματα κορονοϊού.
Η καταγραφή του περιστατικού, που ήταν το πρώτο στην Αιτωλοακαρνανία έθεσε σε επιφυλακή την Υγειονομική Περιφέρεια (Υπε).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση του περιβάλλοντος του γιατρού τόσο στο χωριό του, στο Νεοχώρι όπου έμενε, όσο και στο Αιτωλικό όπου διατηρούσε το ιατρείο του.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τρία περιστατικά ανάμεσα στα οποία και η ηλικιωμένη μητέρα του γιατρού. Ωστόσο και τα τρία έχουν ήπια συμπτώματα και νοσηλεύονται κατ' οίκον στα σπίτια τους στο Νεοχώρι.

«Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται γι΄αυτό και θέσαμε σε ετοιμότητα το νοσοκομείο Μεσολογγίου προκειμένου σε αυτό να γίνεται η λήψη δειγμάτων και να στέλνονται για έλεγχο στην Πάτρα. Τα τρία διαγνωσμένα περιστατικά τα παρακολουθούν οι γιατροί του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Από κει και πέρα έχουμε ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία διότι αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε μία πηγή του ιού που οφείλουμε να την παρακολουθούμε συστηματικά και να την ελέγχουμε. Κι αυτό κάνουμε. Από τις εξελίξεις θα κριθεί εάν θα πρέπει να προχωρήσουμε στη λήψη άλλων μέτρων» δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ο κ. Καρβέλης.


Σε ό,τι αφορά τα άλλα περιστατικά της περιοχής υπάρχουν καλά νέα.
>Ο γιατρός που νοσηλεύονταν εδώ και μέρες πήρε χθες εξιτήριο.
>Σε νοσηλεία παραμένει ένας ασθενής στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης με αναπνευστική υποστήριξη κι ένας ακόμα στην Οφθαλμολογική Κλινική.
>Αδεια παραμένει η κλινική (ΩΡΛ) για τα ύποπτα περιστατικά.
>Ευχάριστα τα νέα και από το μέτωπο του «Αγίου Ανδρέα» καθώς ο 52χρονος Πατρινός εμφανίζει μεγάλη βελτίωση.

αναδημοσίευση από https://dete.gr/
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.