ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγρινίου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου | Νέα από το Αγρίνιο ...

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στις 13:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου  το Συντονιστικό Τοπικό όργανο του Δήμου Αγρινίου με θέμα τον Σχεδιασμό,τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών,την λήψη μέτρων και την πρόληψη και ετοιμότητα.

Λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του covid - 19, η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία μόνο εκπροσώπων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Κainourgiopress", ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου Σωτήρης Κολοβός έκανε αποτίμηση της χειμερινής περιόδου η οποία έκλεισε με πρόσημα θετικό χωρίς ούτε ένα πλημμυρικό φαινόμενο.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα μέτρα και οι δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών και αστικών πυρκαγιών ,με αφορμή τον σχεδιασμό για την νέα αντιπυρική περίοδο που ξεκινά επίσημα αύριο Παρασκευή 1η Μαϊού.

Μια περίοδος που φέτος θα είναι ιδιαίτερη και πιο δύσκολή λόγω του COVID-19.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ακαθάριστα οικόπεδα τόσο στον αστικό ιστό ,αλλά και στην περιφέρεια,με τα πρόστιμα και τις συνέπειες του νόμου να είναι αυστηρά για όσους ιδιοκτήτες δεν τα καθαρίσουν ,όπως η νομοθεσία ορίζει και η κατάσταση απαιτεί.

Συζητήθηκαν μια σειρά από δράσεις και μέτρα για τα οποία θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου Σωτήρη Κολοβού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής Π.Υ ν.Αιτ/νιας Πύραρχος Χριστόφορος Μπόκας,ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Επιπυραγός Στράτος Πετράκης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Αιτ/νιας ,εκπρόσωποι της Τ.Υ Δήμου Αγρινίου,του Δασαρχείου Αγρινίου,της Δ.Α Ακαρνανίας ,της Δημοτικής Αστυνομίας και ο κ.Γιώργος Καραμητσόπουλος ως (αναπληρωτής) εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου.

Νότης Ρεντίφης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια