ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνέντευξη του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας Κοσμά στον AerasFm 99,50




Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ ΚΟΣΜΑΣ στον AERAS FM 99.50.

«Συγχαίρουμε την πολιτεία που έλαβε μέτρα. Άλλο, όμως, συμβουλὴ και υποδείξεις της επιστήμης και άλλο ύβρις και συκοφαντία για τα Ιερὰ Μυστήρια».


«Αυτόν τον καιρό με την μεγάλη δοκιμασία αντί να γονατίσουμε και να ζητήσουμε βοήθεια και συγνώμη από τον Χριστό αφέθηκαν «χίλιοι μύριοι» ανεξέλεγκτοι και χύνουν δηλητήριο μίσους και ψεύδους κατά της Εκκλησίας».

Τα παραπάνω δήλωσε στο Ράδιο «AERASFM» 99.5 και στη δημοσιογράφο του σταθμού, Νανά Θεοδωροπούλου στην εκπομπή όλα στον αέρα, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς, σημειώνοντας, παράλληλα, πως «κανεὶς δεν αγνοεί τον κίνδυνο. Συγχαίρουμε την πολιτεία, που έλαβε δραστικά μέτρα για να προλάβει την εξάπλωση της επιδημίας. Άλλο, όμως, συμβουλὴ και υποδείξεις της επιστήμης και άλλο ύβρις και συκοφαντία για τα Ιερὰ Μυστήρια».

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχει ήδη λάβει μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, διακόπτοντας την λειτουργία των κατηχητικών και άλλων δραστηριοτήτων ενώ και οι Ιερές Ακολουθίες της γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. «Είναι φοβερό και πονάω σας λέω πολύ για αυτό το πράγμα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά εφόσον τα πράγματα είναι έτσι και δεν πρέπει να προκαλέσουμε και να δημιουργήσουμε αντιδράσεις» ανέφερε.

Ο Σεβασμιώτατος είπε ακόμη ότι ο πόνος είναι μεγαλύτερος για την θεία κοινωνία που δεν θα μπορέσουν οι πιστοί να λάβουν τη θεία κοινωνία, που είναι σώμα και αίμα Χριστού.

«Ζήσαμε και ζούμε θαύματα με το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και κανένας δὲν μπορεί να αμφισβητήσει την αλήθεια» συνέχισε ο κ.Κοσμάς ενώ υπενθύμισε πως το 1918 με την θανατηφόρα γρίπη το Αγρίνιο αλλά και το Μεσολόγγι «σώθηκε» όταν ήρθε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, διευκρίνισε ακόμη ότι οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά το Πάσχα αλλά χωρίς τους πιστούς, και ότι, εφόσον τα μέτρα για τον κορονοϊό το επιτρέψουν, η Εκκλησία θα γιορτάσει την Ανάσταση στην απόδοση της εορτής, το τέλος της δηλαδή, κατά την οποία ούτως ή άλλως η Θεία Λειτουργία είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν της Αναστάσεως, με ανοιχτές τις πόρτες των εκκλησιών .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια