ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Θάνος Μωραΐτης: «Σε αδιέξοδο οι αγρότες. Άμεση επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ»


Δήλωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνου Μωραΐτη, στην τηλεόραση του Αχελώου, για το πρόβλημα που προέκυψε με τη διακοπή ρεύματος από πλευράς της ΔΕΗ σε ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με τη διακοπή ρεύματος από πλευράς της ΔΕΗ σε ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρθηκε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην τηλεόραση του Αχελώου.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή:
«Είναι επιτακτική ανάγκη τις επόμενες μέρες να σηκωθούν οι διακόπτες της ΔΕΗ στα αρδευτικά αντλιοστάσια, γιατί έχει ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος και οι αγρότες βιώνουν το απόλυτο αδιέξοδο.
Ο κίνδυνος να χαθεί η νέα καλλιεργητική περίοδος και να μην αρδευτούν πάνω από 150 χιλιάδες στρέμματα είναι μεγάλος, με τεράστιες συνέπειες για τους αγρότες μας και την οικονομία του τόπου μας. 
Κι ενώ η κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ γνωρίζουν από το Φεβρουάριο το μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ΤΟΕΒ του νομού μας εν όψει της νέας αρδευτικής περιόδου, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έλαβαν καμία πρωτοβουλία και δεν έδειξαν καμία διάθεση λύσης του προβλήματος.
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα, σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ και τους ΤΟΕΒ, να ενεργήσει, προκειμένου να διασφαλίσει την επανασύνδεση του ρεύματος. Υπάρχουν υπεύθυνες και σοβαρές προτάσεις στο τραπέζι, οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν ένα βιώσιμο μέλλον λειτουργίας των ΤΟΕΒ και τις οποίες πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει τη χώρα και τον κόσμο, πρώτη προτεραιότητα της χώρας και της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Αντίθετα, είναι ξεκάθαρο από τις επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι δε μεριμνά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά παραμένει πιστή στις ιδεοληπτικές της εμμονές να υποστηρίζει ακόμη και τώρα μεσάζοντες και μεταπράτες.»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια