Κλειστά θα παραμείνουν τα Κοιμητήρια και στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Μόνο από νόμιμους επαγγελματίες και κατόπιν σχετικής άδειας οι ...

Για λόγους πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Λύρου τα Κοιμητήρια του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα παραμείνουν κλειστά κατά το χρονικό διάστημα από Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου, έως και την Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου.

    Σύμφωνα με την απόφαση, κατ’ εξαίρεση για την τέλεση κηδειών και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων του πρώτου σαρανταημέρου μετά την ημερομηνία θανάτου του αποβιώσαντος (τριών, εννέα και σαράντα ημερών), επιτρέπεται η είσοδος εντός των Κοιμητηρίων μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής, τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων προστασίας.

Για την πραγματοποίηση των θρησκευτικών τελετών του πρώτου σαρανταημέρου μετά την ημερομηνία θανάτου του αποβιώσαντος (τριών, εννέα και σαράντα ημερών) απαιτείται η επίδειξη αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου του αποβιώσαντος κατά την είσοδο των συγγενικών του προσώπων εντός του Κοιμητηρίου. Πλην των ανωτέρω, εντός του χώρου του Κοιμητηρίου, θα παρευρίσκονται οι ιερείς, ιεροψάλτες, το βοηθητικό προσωπικό του Ιερού Ναού (νεωκόροι).
Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου που έχει την αρμοδιότητα του Κοιμητηρίου, καθίσταται υπεύθυνη για την τήρηση της απόφασης.


Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.